image

USB-stick vernietigt data na 10 foute wachtwoorden

donderdag 17 november 2011, 10:44 door Redactie, 4 reacties

Om het lekken van gegevens op USB-sticks tegen te gaan, is er nu een USB-stick die alle data op de mediadrager verwijdert als er tien keer een fout wachtwoord is ingevoerd. De SecuDrive gebruikt hardwarematige 256-bit encryptie. Als aanvullende beveiliging is er ook een sterke authenticatie aanwezig. "Om brute-force aanvallen te voorkomen, wordt alle data permanent vernietigd als de gebruiker tien keer achter elkaar het foute wachtwoord invoert", aldus de fabrikant.

Door het gebruik van een hardwarematige crypto chip, vindt de versleuteling op de USB-stick plaats. Daardoor zou de encryptiesleutel en de versleutelde gegevens nooit kunnen uitlekken, beweert SecuDrive. De USB-stick is daarnaast voorzien van anti-virus van Trend Micro.

Reacties (4)
17-11-2011, 15:01 door Anoniem
net zoals de IronKey.. deze doet het na 9 keer foutief. Het is ook een optie om hem terug naar fabrieksinstelling te laten resetten na 9 x foutief password.
17-11-2011, 16:28 door Anoniem
Zo schokkend is dat inderdaad niet. Ik ben zelf de gelukkige bezitter van een Ironkey (die het ook doet) maar zelfs de McAFee encrypted USB had die feature.. (en die kon je als sysadmin zelf nog instellen)

Heerlijk non-nieuws dus.
17-11-2011, 19:47 door Anoniem
De SecuDrive gebruikt hardwarematige 256-bit encryptie

Vraag me af wanneer een cracker zo'n stickie vind of die dan te kraken c.q. bruteforcen is?
Stel ik vind een stick met encryptie en steek die in een usb poort zonder in te loggen is die dan
alsnog te kraken met bijv. een Linux O.S. met software en/of snelle videokaart met rainbowtables?

Wie weet hier meer over?


dank
18-11-2011, 07:50 door Anoniem
Terugzetten naar fabrieksinstellingen kan alleen met de IronKey basic versie. De personal en enterprise worden idd vernietigd (FlashTrash technology)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.