image

Helft straatroven gericht op mobiele telefoons

dinsdag 22 november 2011, 12:15 door Redactie, 11 reacties

De politie waarschuwt burgers om voorzichtig te zijn met bellen op straat, uit analyses blijkt dat momenteel 45 procent van alle straatroven gericht is op het buitmaken van een mobiele telefoon. Vaak wordt de telefoon tijdens het gebruik uit de handen getrokken. "Zoek dus een veilige plek op bij het gebruik van een smartphone op straat." Volgens de politie zouden vooral smartphones momenteel erg in trek zijn.

Binnen bedrijven zou verlies of diefstal van mobiele apparaten de grootste beveiligingszorg zijn, aldus onderzoek van McAfee. Bij vier van de tien organisaties zijn weleens mobiele apparaten gestolen en/of verloren geraakt en in de helft van deze gevallen stonden er vertrouwelijke bedrijfsgegevens op de apparaten.

Reacties (11)
22-11-2011, 13:04 door Anoniem
"Helft straatroven gericht op mobiele telefoons"

Indien men gestolen telefoons zou blokkeren op basis van IMEI, dan zou het snel afgelopen zijn met dit soort straatroven. Als ik het goed heb gebeurt dit niet omdat dit "te duur" zou zijn. Misschien dat men naast de materiele schade ook eens moet denken aan de impact welke straatroof heeft op de slachtoffers en de informatie op de telefoons die verloren gaat.

"Bij vier van de tien organisaties zijn weleens mobiele apparaten gestolen en/of verloren geraakt en in de helft van deze gevallen stonden er vertrouwelijke bedrijfsgegevens op de apparaten."

Je kan je wel afvragen hoeveel straatrovers geinteresseerd zijn in de vertrouwelijke gegevens op een telefoon. Bij straatroof welke niet gericht is op een specifiek persoon (het grootste deel van de gevallen) zal de dief niet of nauwelijks in dergelijke zaken geinteresseerd zijn ?
22-11-2011, 13:14 door Anoniem
Iedere mobile geeft buiten de sim ook nog een bijkomend nummer mee dat hardware matig gekoppeld en niet aan te passen is. Hiermee kan de politie ook tracken gezien dit nummer bij de provider is opgeslagen.
Alle mobiles zouden makkelijk de optie kunnen krijgen om ze te blokkeren op hardware matige basis na aangifte bij de provider zodat geen enkele gestolen mobile nog gekoppeld kan worden aan een sim of abonnement.
Gewoon een landelijk gekoppelde database van de providers lost hiermede het probleem op.
22-11-2011, 13:40 door Patio
Direct je provider en de politie bellen.

De eerste om het toestel te blokkeren, de tweede om de dief bij de kraag te vatten.

Je kunt dus beter altijd twee mobieltjes bij je hebben.
22-11-2011, 13:49 door Anoniem
"Direct je provider en de politie bellen. De eerste om het toestel te blokkeren, de tweede om de dief bij de kraag te vatten."

Het zou zeer simpel moeten zijn om de dief te traceren of het toestel te blokkeren op basis van IMEI. In de praktijk is de pakkans bij aangifte echter nihiel.
22-11-2011, 14:48 door Anoniem
Door Patio: Direct je provider en de politie bellen.

De eerste om het toestel te blokkeren, de tweede om de dief bij de kraag te vatten.

Je kunt dus beter altijd twee mobieltjes bij je hebben.

dat 1e heeft nog wel nut, dat 2e kan je gerust vergeten
22-11-2011, 14:55 door Anoniem
Bedrijven die bang zijn om belangrijke informatie te verliezen, moeten maar eerst eens goed zoeken naar een mobieltje dat voldoet aan de beveilingswensen. Dus encryptie en wissen zou mogelijk moeten zijn vanuit een centrale locatie.
22-11-2011, 16:12 door Anoniem
"Bedrijven die bang zijn om belangrijke informatie te verliezen, moeten maar eerst eens goed zoeken naar een mobieltje dat voldoet aan de beveilingswensen. Dus encryptie en wissen zou mogelijk moeten zijn vanuit een centrale locatie."

Daarnaast moeten ze heel ver wegblijven van de BYOD hype (bring your own device). Immers bespaart dat wellicht wat kosten, maar vanuit beveiligingsperspectief is het natuurlijk een volstrekt idioot idee. Daarnaast kan je je afvragen of het ethisch is om kosten op je medewerkers af te proberen te wentelen.
22-11-2011, 16:35 door Anoniem
Eerst je netwerkbeheerder bellen ,die alles laten verwijderen op de telefoon
Daarna je provider om te blokeren
En dan de Politie
22-11-2011, 18:39 door tuxick
Ik heb wel eens aangifte gedaan, politie wist niet eens wat imei was. Dus eigenlijk hebben dieven min of meer toestemming van ze.
22-11-2011, 19:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-11-2011, 11:28 door Anoniem
ik heb zo,n ding niet,wil niet lastig gevallen worden
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.