image

CDA wil 2 jaar cel voor "seks-chatters"

maandag 19 augustus 2002, 11:58 door Redactie, 11 reacties

CDA kamerlid Theo Rietkerk wil chatters die sexueel getinte uitspraken doen ten overstaan van kinderen voor 1 a 2 jaar kunnen opsluiten. Rietkerk doet hiertoe een beroep op de providers, die een gedragscode zouden moeten opstellen en afdwingen. Aanleiding voor de uitspraken is de moord op de Engelse meisjes Holly Wells and Jessica Chapman, ondanks het feit dat politieonderzoek al had uitgewezen dat de kinderen niet hadden gechat voor hun verdwijning. (Webwereld)

Reacties (11)
19-08-2002, 12:44 door Anoniem
Ik noem het het SPEWS effect, [http://spews.org/] en het werkt.

SPEWS is een lijst met netblocks van ISP's die tolerant zijn tegenover spammers, die veel gebruikt wordt door beheerders om spam aan de voordeur te stoppen, en het net 'schoner' te houden.

Werkt in het kort zo:

ISP huisvest een spammer, al dan niet bewust, spammer doet zijn vieze werk, en de spamper wordt 'gemeld' door middel van een nastygram naar abuse@isp. Doet de ISP vervolgens niets, dan gaat het betreffende netblock in de lijst, en iedereen die de lijst gebruikt is vrij van die spamper.
ISP (meestal) niet blij, want ook legitieme mail via die isp komt niet aan.

De achterliggende gedachte is dat een ISP eieren voor z'n geld kiest en de spamper afkapt. Dan kan ie van de lijst af.

Voor chatrooms kun je hetzelfde doen; meldt een gebruiker abuse in een bepaalde chatroom, klagen bij ISP die 'm host.
Sommige ranges route ik nu al naar een void vanwege het hoge smut/scam/pedo-gehalte.

Het is uiteindelijk aan de beheerder van de chat om 'op' te letten, bij de weg.
19-08-2002, 14:16 door Anoniem
- Verbied ouders hun kind naakt rond te laten lopen op stranden (uitlokking...)

- Gooi kinderen op vroege leeftijd in een soort van 'boot-camp' als ze kont- en kruisknijp symptomen krijgen

- Pak kinderen op die zich als volwassenen voordoen (het moet wel 2 kanten op gaan anders is het oneerlijk)

Sorry hoor, niet dat pedofielie is goed te keuren (hoewel, als het kind het niet erg vind?!), maar ik vind het een vreselijke onzin volwassenen voor iets te pakken waar kinderen net zo hard zelf aan meedoen....

Laat het internet het internet, en LET GODVERDOMME gewoon op je EIGEN kinderen ALS JE ZO VEEL VAN ZE HOUD!

Eigen schuld dikke bult als het je toch overkomt, toch?! Had je je kind maar 100% aandacht moeten geven .......... Hypocrieten!!
19-08-2002, 14:50 door Anoniem
Ja natuurlijk moet je als ouder op je koters letten.
En ze wegwijs op het net maken, zoals je ze ook leert uitkijken bij het oversteken en in de straat spelen.
Wat ook helpt is je koters uitleggen dat als ze iets tegenkomen waarvan ze denken 'dat klopt niet' ze het meteen zeggen. En dat het net zoals reclame NIET echt is.

Verder is het voor een webmaster een peuleschil om een chat 'schoon' te houden, maar ja, dat gaat ten koste van de hits ( lees banner/advertentie inkomsten), en dat vind het baasie nie leuk
19-08-2002, 14:53 door Anoniem
Wat een populistische bullshit weer.

Hoe weet ik hoe oud diegene is met wie ik chat? Op chatboxen vind je talloze volwassenen die zich als kinderen voordoen (zielig) en talloze kinderen die zich ouder voordoen dan ze zijn.

Wie controleert de duizenden chatboxen? En hoe weet deze persoon hoe oud ik ben en hoe oud degene is met wie ik chat?

Wie bepaalt welke woorden/zinnen wel mogen en niet mogen?

Is KPN strafbaar als een volwassene een sexueel gesprek heeft met een minderjarige?
Is TPG Post strafbaar als een volwassene een vieze brief stuurt naar een minderjarige? Nee? Waarom niet dan?

Ouders, geef je kinderen Lego en poppen i.p.v. een computer met internetaansluiting. Of blijf er anders bij zitten. Of hebben ouders daar tegenwoordig geen tijd meer voor?

CDA, get a clue.
19-08-2002, 15:09 door Anoniem
"Hoe weet ik hoe oud diegene is met wie ik chat?" niet..
[tenzij je een verplichte registratie voert, die de anoniemiteit moeilijk maakt, dat scheelt enorm]

"Op chatboxen vind je talloze volwassenen die zich als kinderen voordoen (zielig) en talloze kinderen die zich ouder voordoen dan ze zijn." en dan is het ~dus~ een voldongen feit, jammer, niets aan te doen ?

"Wie controleert de duizenden chatboxen?" de desbetreffende webmaster, daarom heet ie zo..

"En hoe weet deze persoon hoe oud ik ben en hoe oud degene is met wie ik chat?" niet.. [zie eerste]

"Wie bepaalt welke woorden/zinnen wel mogen en niet mogen? " de webmaster..
20-08-2002, 04:16 door Anoniem
Ten eerste wil ik vooropstellen dat ik vind dat mensen die aan kindersex doen en dat willen uitlokken door middel van wat dan ook, - waaronder dus ook internet - opgepakt moeten worden. Ook vind ik dat 't nodig is dat er van zulke mensen een profiel wordt aangemaakt betreffende hun geestelijke toestand! Hopelijk kunnen ze dan worden geholpen.

Maar voordat 't zover komt, zou 't niet handig zijn als 't er helemaal niet van komt? Ja maar zulke mensen heb je, zeg je dan. En dat klopt, die zul je ook altijd wel houden. Maar als 't om de persoonlijke veiligheid gaat van jezelf en je kind, dan mag je toch best verwachten dat jij je als ouder minder nonchalant en meer verantwoordelijk opsteld betreffende het internet gebruik en de impact die 't heeft op je kind.

Kinderen ervaren een grote druk vanuit de media en de samenleving om 'volwassen' te worden. Dat 't nog wel een paar jaar kan duren tot hun verstand dusdanig ontwikkeld is, dat ze daadwerkelijk begrijpen wat 't inhoud laat ze koud. En waarom zouden ze 't ook begrijpen, 't zijn immers kinderen! Maar een kind neemt wel alles letterlijk op, als een spons!

Inernet is een digitale wereld, het is een heuse wereld met een eigen leven en industrie. Bedrijven zijn op 't net, en 't internet is de vrijemarkt om op lucratieve wijze geld te 'verdienen'. Sex is de nr 1 vuller van 't geldlaatje, om maar niet te spreken van alle andere mogelijkheden die internet bied. Met andere woorden alles was illigaal is in de 'echte wereld'. Ook de regelgeving rond internet, blijft zich voortdurend wijzigen. Net als dat ook gebeurd met andere regels en wetten in de samenleving. Dat alles ter bevordering van de leefomstandigheden van ieder mens!

Maar iedereen kent wel de slogan "Een goed milieu begint bij jezelf". Zo ook als 't om de veiligheid van je kinderen gaat. Ouders moeten meer betrokkenheid tonen, bij de intresses die kinderen kweken als ze aangespoort worden door materiaal die zich zonder pardon aanbied op 't internet. Ware 't door, e-mails. pop-ups, of search engines. Als je als ouder je kind de wonderen en voordelen van 't net wilt openbaren, zorg er dan voor dat je erbij bent. En belangrijker nog, als je er niet bij bent BLOCK dan de internet pagina's waarvan je vind dat ze ontoegankelijk moeten zijn voor je kind, in de internet browser. Laat jezelf informeren, op software gebied. Er zijn genoeg titels op de markt die steeds verbeterd worden om de veiligheid van internet gebruik te vergemakkelijken. BLOCK die pagina's!!!

Niemand wil dat zijn of haar kind iets overkomt. Geloof maar dat de grootste verantwoordelijkheid bij de ouders ligt! Kinderen zijn zoet met internet, maar wat ze nog wel meer nodig hebben is aandacht van hun ouders. Begrip, steun, communicatie! Niet wat die kinderen op internet in rauwe (ongecencureerde) vorm kunnen opnemen, en verwerken op een manier die uiteindelijk schadelijk is voor hun zelfbeeld, hun verstand naar hun omgeving toe, en de uiteindelijke pedo die ze ontvoerd door ze eerst ergens naar toe te lokken!!

Hou een tijdslimiet aan, meer dan twee uur achter een computer scherm is niet goed! De geest van een kind, vertraagd en raakt opener voor suggestieve voorstellen die netjes verpakt zijn in woorden van suiker!
20-08-2002, 04:28 door Anoniem
Originally posted by Anonymous Coward
Ik noem het het SPEWS effect, [http://spews.org/] en het werkt.

De achterliggende gedachte is dat een ISP eieren voor z'n geld kiest en de spamper afkapt. Dan kan ie van de lijst af.

Zo werkt het in de idealogische wereld misschien.
In het werkelijkheid kan een ISP zijn klanten niets maken zolang er geen wetgeving is die spam verbiedt.

ISP's hebben zich te houden aan contracten en SLA's, aangezien in deze tijd ISP's hun klanten niet meer voor het uitzoeken hebben, en de meeste ISP's verlies draaien, is het maar de vraag of een ISP een klant wenst aftesluiten, zeker als die klant voor een aantal procent van zijn omzet verantwoordelijk is.
20-08-2002, 09:28 door Anoniem
ISP's hebben zich te houden aan contracten en SLA's, aangezien in deze tijd ISP's hun klanten niet meer voor het uitzoeken hebben, en de meeste ISP's verlies draaien, is het maar de vraag of een ISP een klant wenst aftesluiten, zeker als die klant voor een aantal procent van zijn omzet verantwoordelijk is.

Is dat niet de crux van het probleem ? dat net zoals met spam, er veel geld te verdienen valt , en ~dus~ de smut zichzelf in stand zal houden ?
20-08-2002, 09:54 door Anoniem
Originally posted by Anonymous Coward
"Wie controleert de duizenden chatboxen?" de desbetreffende webmaster, daarom heet ie zo..
[...]
"Wie bepaalt welke woorden/zinnen wel mogen en niet mogen? " de webmaster..

Een 'webmaster' controleert chatboxen.... dat er zelfs op deze site mensen langskomen die zo weinig clue hebben van internet is verbazingwekkend.

Weleens gehoord van IRC, IM etcetera? Hoe bedoellu 'web'master?

Nog maar afgezien van het feit dat zelfs wanneer je een op een website gehuisvestte chatbox continu wilt controleren _en_ aan alle arbo-regels wilt voldoen je minstens 4 FTE's per chatkanaal nodig hebt... zelfs AOL kon zich dat niet veroorloven.....

Overigens beweer je zelf dat je de leeftijd van de deelnemers nooit kan controleren, dus wat die webmaster van jou dan moet doen is mij een raadsel.

CDA-lid zeker?
20-08-2002, 10:49 door Anoniem
Nog maar afgezien van het feit dat zelfs wanneer je een op een website gehuisvestte chatbox continu wilt controleren _en_ aan alle arbo-regels wilt voldoen je minstens 4 FTE's per chatkanaal nodig hebt...

Nooit van bots gehoord ? Of denk je dat die alleen maar geschreven worden om rottigheid mee uit te halen ? (Shit, nou ik er zo over nadenk..:-)

Lijkt me alsof je je er maar bij neergelegd hebt dat het nu eenmaal een teringzooi is. Ik wacht op je voorstellen om dit op te lossen dan..

LPF-lid ?
20-08-2002, 22:11 door Anoniem
Sex met minder jarige is verkeerd, kun je kort of lang over lullen het mag gewoon niet dit is wettelijk bepaald om minder jarige te beschermen.
Internet is net een discotheek alleen je ziet in een disco hoe die gene er uit ziet.
Somige disctheken zou ik ben een 1 night willen oppikken maar ik doe het niet omdat je tegen woordig niet kunt zien of die gene 15 is of 18.
Zo gaat het ook met internet.
Ik chat met genoeg mensen van verschillende leeftijds groeppen. Maar weet al te goed als ik sex zou hebben met een minder jarige dat er dan gedonder in de keet is.
Minimale grens dat wettelijk is voor gesteld is 16.
En wat heeft dit met CDA of LPF te maken dan??OF hebben we in de regering pedofiellen zitten?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.