image

Stille updates pas in Firefox 12

vrijdag 9 december 2011, 12:09 door Redactie, 1 reacties

Mozilla heeft besloten om het stil updaten van Firefox uit te stellen naar Firefox 12. Oorspronkelijk was gepland om de browser vanaf versie 10 zichzelf zonder tussenkomst van de gebruiker te laten updaten, maar daar komt de browserontwikkelaar van terug. Vanwege een niet nader genoemd "risico" is besloten de feature naar Firefox 12 te verplaatsen, die voor 24 april gepland staat.

Naast het updaten in de achtergrond, is ook besloten het verwijderen van het Windows waarschuwingsvenster uit te stellen. Als Firefox zichzelf wil updaten, verschijnt er een UAC (user account control) venster. Door het updaten via een service te laten verlopen, zou de waarschuwing niet meer worden getoond en is de weg vrij om de browser stil te updaten. Wederom is vanwege een "risico" besloten deze functie uit te stellen en naar Firefox 11 te verplaatsen.

Reacties (1)
10-12-2011, 00:17 door Anoniem
Wacht even, dus firefox wil een service implementeren om zo in de system context te gaan draaien en op deze wijze de secuity te omzeilen? Wanneer ze dat willen doen onder Linux met een background service onder root access dan is de wereld te klein.

Zijn ze bij Firefox echt ziek geworden. Wordt inderdaad tijd om over te stappen op Chrome of andere alternatieve browsers wanneer ze ten eerste zo diep in het systeem willen wroeten en ten tweede een tunnel willen opzetten tussen buitenwereld en windows zelf met alle risico's van dien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.