image

25 jaar malware-ontwikkelingen (video)

zondag 11 december 2011, 12:21 door Redactie, 1 reacties

Peter Szor behoort tot één van de virusbestrijders van het eerste uur. Hij begon twintig jaar geleden met het analyseren van malware en schreef in 2005 het boek 'The Art of Computer Virus Research and Defense'. Szor werkte voor Symantec en F-Secure en was betrokken bij de ontwikkeling van verschillende scanning engines, waaronder Pasteur, F-PROT en Norton AntiVirus. Verder heeft hij een kleine veertig patenten op het gebied van virusdetectie en intrusion prevention. Sind juni werkt hij voor McAfee.

Onlangs deed Szor de keynote tijdens de beveiligingsconferentie 'Hacktivity 2011' in Boedpest. Daar bespreekt hij de malware-ontwikkelingen van de afgelopen 25 jaar. Ook gaat hij dieper in op recente SCADA-aanvallen en de ontwikkelingen van scareware en rootkits. Naar eigen zeggen openbaart hij verschillende malware-technieken die nog niet eerder in het openbaar zijn besproken.

De vrouw in de onderstaande video heeft geen zware stem, zowel de aankondiging als presentatie door Szor waren in het Hongaars en werden ter plekke in het Engels vertaald.

Reacties (1)
11-12-2011, 14:42 door sjonniev
En werkt nu voor McAfee, dat lang geleden het briljante idee had om het opsturen van voor hen onbekende virussen te belonen met $50,- per stuk. Hiervoor was het aantal wereldwijd "in the wild" aanwezige virussen om en nabij de 800...
Nog bedankt, meneer McAfee...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.