image

"12 Chinese hackerteams achter aanvallen VS"

maandag 12 december 2011, 09:56 door Redactie, 3 reacties

Ongeveer een dozijn Chinese hackerteams, grotendeels gesteund of gestuurd door de Chinese overheid, zijn voor de meeste aanvallen op Amerikaanse bedrijven en overheidsinstanties verantwoordelijk, aldus verschillende Amerikaanse analisten. De aanvallen, waarbij voor miljarden dollars aan vertrouwelijke informatie en intellectueel eigendom wordt gestolen, zijn vaak van een aparte handtekening voorzien. De aanvallers zouden zelfs unieke namen of getallen voor hun aanvallen gebruiken, waardoor het mogelijk is om te zeggen waar de hackers zich bevinden en wie ze mogelijk zijn, aldus de analisten.

Het artikel van de Associated Press baseert zich op verschillende analisten die anoniem willen blijven, naar eigen zeggen vanwege de gevoeligheid van de onderzoeken die plaatsvinden en de privacy van hun opdrachtgevers. "Voor de industrie voelt het alsof het al oorlog is", zegt voormalig Marine-generaal James Cartwright. Hij vindt dat China en andere landen die achter cyberaanvallen op de VS zitten, verantwoordelijk moeten worden gehouden.

Vingerafdruk
"Nu hebben we het slechtste van twee werelden", merk Cartwright op. "Als je me wilt aanvallen heb je vrij spel, omdat ik er niets aan kan doen. Het is risicovrij, en je wilt bijna elk risico nemen om achter me aan te gaan." De VS moet daarom harder tegen aanvallers optreden en laten weten dat ze niet onvindbaar zijn. "De overheid moet meer doen om het risico te vergroten", zegt Jon Ramsey van Dell SecureWorks. "Er is geen afschrikwekkende werking om de VS aan te vallen."

De Amerikaanse overheid wil de aanvallen niet direct aan China toeschrijven, maar volgens Ramsey en andere analisten laten Chinese hackers vaak digitale vingerafdrukken achter. Daardoor zijn de aanvallen aan specifieke locaties te herleiden en zijn de analisten er zeker van dat de Chinese overheid of het leger achter de aanvallen zitten.

Als het aan Cartwright ligt, worden landen die cyberaanvallen uitvoeren eerst gewaarschuwd. Als het land de aanval niet stopt, zou de VS het recht moeten hebben om de server waar vandaan de aanval wordt uitgevoerd, te vernietigen.

Reacties (3)
12-12-2011, 10:10 door Anoniem
"Please state Your purpose: Do You wan't to engage?"
12-12-2011, 11:14 door Anoniem
Ja. Onder Bush Junior werd het waarschijnlijk wel handig gevonden. Al die lekken waarmee het de eigen burgers in de gaten kon houden.

Toen Obama aan de macht kwam, zag je opeens een hele hoop patches voor Windows. Meer als in de jaren daarvoor. Ook ernstige lekken.

Nu wordt Amerika intellectueel leeggeroofd door China met dezelfde lekken die onder Bush zo handig leken. En nu moeten we maatregelen nemen tegen deze cyberaanvallen. Afschrikwekkend zijn naar vijanden.

Misschien had Amerika de computer industrie eerder moeten helpen (dwingen) de veiligheid op orde te krijgen. Maar nu is het een beetje laat daarvoor. En zijn we allemaal de sigaar.
[/voelt aan aluminium hoedje]
12-12-2011, 17:13 door spatieman
is alleen.
ieder haxorteam bevat 5 miljoen leden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.