@anoniem (12:47);
1. daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Men kan MITM (man in the middle) toepassen op requests naar akamai bijvoorbeeld. De namen van updates zeggen niets over de inhoud. Of dat mag is afhankelijk in welke jurisdictie en onder welke argumenten de MITM plaatsvindt. Het zou ook met medewerking van Microsoft zelf kunnen, hoor.
2. Gaten in software. Programmeer'fouten'. Ik zet fouten tussen aanhalingstekens omdat het binaire systeem impliceerd dat er *altijd* mogelijkheden zijn. Dus zijn er altijd gaten en zit de fout meer in het systeem dan diegene die het hanteerd, zoals de programmeur. Alhoewel die zeker veel kan uitmaken in de mate waarin gaten uitgebuit (kunnen) worden. Welke gaten precies, tja dat is een on going discussie die ik hier om meerdere redenen niet ga starten.
3. Onbetrouwbare DNS veroorzaken kan op meerdere manieren. Je zou MITM kunnen toepassen, zowel daarmee de betrouwbare DNS buiten bereik stellen, als afvangen en bepaalde replies manipuleren. Er is werkelijk een zee van mogelijkheden op dit vlak. Ook om je te beveiligen trouwens. Men kan door middel van profiling en ook door psychological reversing wel inschatten welke URLs jij, en bepaalde groepen mensen, gaan opvragen. Meestal gaat het anders, hebben ze al een focus op je en gaan ze vandaar verder werken met behulp van o.a. DNS.
4. Vrijwel alle providers (niet alleen in Nederland - in Nederland, alle providers) hebben een 'hardware kastje' staan. Zonder er zelfs om te vragen kan daar gebruik van gemaakt worden. Sterker nog, de providers mogen daar met hun tengels niet aanzitten. De meeste van deze hardware is ook 'on top' van de infrastructuur geplaatst, waardoor de onderliggende access providers zelf het kastje niet fysiek in bereik hebben. Google bijvoorbeeld eens op Blue Coat. Omdat het merendeel on top op knooppunten is geplaatst, zou ik eigenlijk moeten zeggen dat slechts deze grote backbone providers zo'n stukje hardware hebben.
5. Het proces waarbij justitie en defensie logischerwijs even moeten 'wennen' aan hun omgang met internet. Vooral hun organisatie daarin alsmede wetgeving daaromtrent. De vraag zou meer moeten zijn 'waarom'. Omdat ze bewust (willen) zijn.
6. Omdat die hackers slim genoeg zouden moeten zijn om daarin een meer positieve invulling te bieden dan ze momenteel doen. Op die manier een verantwoordelijkheid niet aankijken is ook een manier van geen verantwoordelijkheid willen nemen. Dat vindt ik niet alleen jammer maar ook negatief stimulerend en de situatie (omtrent gezond bestuur ook) verergeren. Laten we het maar even zo globaal houden :)
Het is, en niet was, Iemand heeft de klok horen luiden alleen weet niet waar de klepel hangt (sidenote: 'maar' is een tegenstelling, had je het over je zelf?). Een bijzonder belangrijk aspect in het leren, zie onderzoek van Stolp aangaande educatieve systemen. Of moet ik zeggen het niet slechts accepteren van het 'niet weten waar de klepel hangt' de bepalende factor is hierin?
Hey, niet zo toevallig bezoeker als je mij wel wilt doen laten geloven, ik ben al hard bezig om mijn gebruik van D's en T's wat ten positieve bij te stellen; vooral in het kader van het collectieve begrip en de verhuftering. Een betere wereld, begint bij jezelf!
Groetjes!
p.s. je surf geschiedenis is overigens veel interessanter dan meteen MITM toe te passen. Dat is eerder een kostbare, lastige (ook qua wetgeving) en delicate operatie. Je surfgeschiedenis verteld VEEL meer over je dan veruit de meeste mensen beseffen.
@spatieman (12:47);
Alhoewel ik helemaal in een deuk lag van je opmerking, is het gelukkig niet zo erg haha :D
---
n.b. Maak je ook niet al te druk, hoewel dit wellicht geinterpreteerd kan worden alsof het verschrikkelijk veel gebeurd, dat valt wel mee. Op dit niveau gebeurd het helemaal niet zo vaak, wanneer dan veelal onbeholpen. Je druk maken over kennelijk incompetent bestuur is veel belangrijker. Misschien dat onze terrorisme dreiging wel inherent daaraan gerelateerd is :D Het is in een soort experimentele fase waarbij vooral veel fouten gemaakt worden. Jammer genoeg zijn het net die (onnodige) fouten die we niet zo goed kunnen gebruiken in deze tijd, jammer genoeg wordt daar *veel* te weinig aan gedaan en jammer genoeg weten de verantwoordelijken wel heel vadsig slim uit hun ogen te kijken, een vraag stellen is teveel gevraagd. En jammer genoeg betalen wij met elkaar die verantwoordelijken ook nog eens dik, juist om (mogelijkheid op) fouten te minimaliseren en vragen te stellen. Een beetje zielig, dat wel.
En teveel mensen denken het allemaal te weten. Natuurlijk heb ik die neiging ook wel eens, alleen is mij geleerd dat professioneel toch een beetje te onderdrukken. Het is ongelooflijk als je ziet hoe bepaalde overheidsinstellingen het denken te weten, hoe makkelijk je ze vervolgens gewoon onder de tafel hebt zitten. Hoe kun je nou ooit besturen met zoiets? Wat dan ook? Die lui zijn vaak letterlijk te dom om een vraag te stellen of algemeen bekende waarheden te accepteren, ik kan daar geen vertrouwen voor opbrengen - vooral niet om hoe ze anders pretenderen, dagelijks, en de fouten die ze maken, tegelijkertijd.
Dan heb ik het nog niet eens gehad over onze 'medemensen'. Hou toch op man.
En echt, als je wat probeerd te veranderen of wat zegt, moet je eens kijken hoe ze meteen op hun achterste poten gaan staan. De bikkels, sorry hoor. Mijn ouders, en mijn beide grootouders, zeiden daarvan: Een hond kan niet veel meer dan achter zijn staart aanjagen, daar moet je geen cake mee bakken. En blaffen doen ze, als honden, om het hardst. Vooral als er kijkers zijn. Bezopen paniekvoetbal. Geen bestuur, geen competenties/potenties, geen capabilitiet/capaciteit en een *hele* grote bek. Man, die apen hebben nog nooit wat van de wereld gezien joh (of ze zijn er in verstrikt geraakt ofzo zonder het toe te durven geven, doorharkend met het eigen kennelijk bijzonder beperkte perspectief?). Weet je wat, ik ga pamfletten uitdelen, kijken of ze nog een toontje hoger kunnen blaffen dan ze al doen. harharharharharhar PROTEST!
(plaats dan onderste stukje er nou ook even bij modje, das lachen :)