image

Phisher wil data tijdens arrestatie deleten

donderdag 15 december 2011, 17:06 door Redactie, 2 reacties

De Bulgaarse autoriteiten hebben in samenwerking met de FBI drie mannen gearresteerd die phishing-aanvallen op Amerikaanse internetgebruikers uitvoerden. De mannen stuurden phishingberichten naar klanten van grote Amerikaanse banken. De links in de e-mails wezen naar phishingsites, waar ontvangers gevraagd werd in te loggen.

De criminelen gebruikten de ingevoerde gegevens om zelf op de online bankrekening in te loggen en het geld naar de rekening van een katvanger over te maken. De autoriteiten ontdekten profielen van de mannen bij verschillende online betaaldiensten, waaronder webmoney.ru en libertyresrve.com.

Delete
Tijdens de arrestatie probeerde één van de aangehouden mannen toegang tot zijn computer te krijgen om daar gegevens te verwijderen. Bij de invallen werden mobiele telefoons en "computerconfiguraties voor hackeraanvallen" in beslag genomen, alsmede documenten voor financiële transacties.

Reacties (2)
16-12-2011, 10:55 door Anoniem
esc knop was kapot ?
18-12-2011, 12:57 door SLight
Door Anoniem: esc knop was kapot ?

Je kan beter zeggen meerdere keren overschijven, met Shift + Delete is alles nog terug te halen. Hiervoor gebruik ik Recuva.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.