image

Gmail overval-scam ook in het Nederlands

woensdag 21 december 2011, 13:47 door Redactie, 10 reacties

Een scam waarbij oplichters e-mailaccounts hacken en vervolgens naar alle contacten een bericht sturen dat de eigenaar in een ver land is beroofd, wordt nu ook in het Nederlands vertaald. Dagelijks worden duizenden Gmail en Hotmail-accounts gehackt, maar ook sociale netwerkprofielen zijn niet veilig.

Naast het versturen van spam worden de gehackte accounts ook gebruikt voor het oplichten van mensen die in het adresboek staan. Soms verwijderen de oplichters de gehele e-mailbox om geen sporen achter laten, zoals dit slachtoffer overkwam.

Scam
Het lijkt erop dat de oplichters zodra ze toegang tot een account hebben, de scam in de taal van het slachtoffer vertalen. Onderstaande e-mail werd onlangs vanuit een gehackt Gmail-account verstuurd, waarbij de Engelse tekst duidelijk door een vertaalsite in het Nederland is vertaald. Zowel Microsoft als Google adviseren in het geval van een misbruikt account om het bestaande wachtwoord te wijzigen en de computer op malware te scannen.

Hallo

Mijn spijt voor dit plotselinge verzoek, op mijn reis naar Madrid,Spain.i kreeg beroofd en al mijn bezittingen cash, mobiele telefoon en creditcards werden alle gestolen op "pistool punt".Het is zo'n een traumatische ervaring voor me.i nodig uw hulp vliegen terug naar huis omdat ik probeer te verhogen van sommige money.i hebben gemaakt contact met mijn bank maar het beste wat ze kunnen doen is te mailen mij een nieuwe kaart die 2-3 dagen duurt te komen hier.Ik moet u om geld te lenen me sommige sorteren mijn zelf uit deze hachelijke situatie, zal betalen terug zodra ik dit met.

Western Union Transfer is de snelste optie om draad fondsen voor mij. Laat me weten als je mijn details (volledige namen/locatie) om een
overdracht nodig. U kunt mij bereiken via e-mail.

Op dit moment ben ik freaked out.

Bedankt

Reacties (10)
21-12-2011, 14:28 door Anoniem
volgns mij gaan niet veel mensen hier intrappen
21-12-2011, 15:18 door Anoniem
lol, al zou je er normaliter intrappen, zou het hier nog niet lukken omdat je t verhaal nog nie eens kan begrijpe XD
21-12-2011, 16:04 door Anoniem
Als je tegenwoordig Western Union Transfer leest, dan weet je toch al direct dat je hier met oplichters te maken hebt. Ik heb nl nog nooit een positief bericht gelezen mbt Western Union.....

Verder moet je toch echt wel een heel groot bord voor je kop hebben wil je in deze mail (met bijbehorende vertaling) trappen.
21-12-2011, 16:45 door DanielG
"Op dit moment ben ik freaked out." die ga ik voortaan gebruiken
21-12-2011, 17:20 door Korund
Die Nederlandse vertaling is wel lollig.

Je kunt zien dat ze in de oorspronkelijke Engelse tekst geen spaties achter de zinseindepunten hebben gezet.
21-12-2011, 19:30 door Anoniem
het is een slechte mail, vraag dan een nederlander om het corect te mailen!!!

het goede van gmail is ook wel dat ie aangeeft dat het misschien niet afkomstig kan xijn van een gmail adres :P
21-12-2011, 22:10 door securbenik123321
als ik het verhaaltje van die oplichter zo lees, maak ik mij ernstige zorgen om zijn/haar gezondheid,
het lijkt wel of die een giga beroerte heeft gehad ;-).

die oplichters van tegenwoordig zijn nog te lui/dom om zich enigszins te verdiepen in de grammatica van de taal waarin ze willen oplichten !

nou, van mij geen cent op deze manier hoor ;-).


groet ben.
22-12-2011, 10:55 door Mysterio
Door DanielG: "Op dit moment ben ik freaked out." die ga ik voortaan gebruiken
Je moest eens weten wat de hedendaagse Nederlandse jeugd in de grote steden tegenwoordig aan taalgebruik bezigt. Dit is hier nog niets bij.
22-12-2011, 11:16 door spatieman
als ik zo iets zou lezen denk ik, die arme man heeft zijn pilletjes vergeten te nemen..
22-12-2011, 12:37 door Anoniem
@Mysterio
Dan zou het meer gaan van:

Fwka/kifesh

Mie mang, hoor dit. In Spanje door een bloodclad clique, stacked met ijzer, geript van al mn doekoe, credje pokkie alles mattie! Ik ben bloodclad shell shocked wholla! Moet nu gewoon lei seere om dass te gaan. Nog die koulo rippers gebeld, maar krijg tamara geen kaart, foktop. Kan je sponsore, ik ben solid, je weet. Stani Western i sabih toh! Pass me je dieteels zodat we ut snel kunne zetten. Je weet mn meel!

Kword helemaal pa-ra sa3bi

Pies

Uiteraard is dat een damsco dialect met voornamelijk mokro en sranang invloeden, maar ook in roffa zullen dezelfde constructies langskomen (behalve die anties, jeweetzelluf). Aan de andere kant, wij ("hedendaagse Nederlandse jeugd in grote steden") hebben tegenwoordig veel moeite met het begrijpen van de ellenlange, grammaticaal correcte, weinigzeggende zinsconstructies van de meerderheid van de oude des dages. Daarop zou ik willen zeggen dat desondanks de huidige opvatting dat die bovenstaande email ook door 'ons' duidelijk google translate is en de wens niet gehonoreerd zal worden.

@moderator; niets lulligs of aanstootgevends hier, gewoon te slim om 8 uur te werken
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.