image

Google Chromebook krijgt OpenVPN ondersteuning

dinsdag 10 januari 2012, 18:57 door Redactie, 6 reacties

Google heeft een nieuwe bètaversie van het Chrome OS voor Chromebooks uitgebracht, die standaard OpenVPN ondersteunt en verschillende stabiliteits- en beveiligingsupdates bevat. Chromebook is een computer die het Google Chrome OS als besturingssysteem gebruikt en een combinatie van een pure cloud client en traditionele laptop is. De Google laptop doet het meeste "in de cloud" en zou volgens de zoekgigant ideaal voor bedrijven zijn.

Eén van de grootste minpunten voor zakelijke gebruikers was het ontbreken van virtual private network (VPN) mogelijkheden. Veel zakelijke gebruikers loggen via VPN op hun bedrijfsnetwerk in.

Google kwam in augustus met een eigen VPN oplossing tegemoet aan de kritiek, maar vanaf Chrome OS 17 zal ook OpenVPN standaard worden ondersteund.

Reacties (6)
10-01-2012, 19:06 door SLight
het idee van alleen een browser als OS hebben staat me nog steeds niet aan. Dan maar Windows 7 of Fedora 16
11-01-2012, 09:43 door Dev_Null
I.d.d SLight.. Hier bekruipt me een gevoel van "Google Terminal Server"(tm), waarbij ze - van afstand - rechtstreeks toegang krijgen tot al de data (die je nog op lokaal, remote opslaat) en je surfgedrag, online communicatie en download history - allemaal embedded via hun "browser" / "operating system"

Doe mij dan maar Hardenend MS-DOS / Unix of Linux platform of DVD-bootable OS distrootje
11-01-2012, 09:46 door meinonA
Gisteren voor het eerst in lange tijd weer eens ChromeOS op een sticky gezet: wat een gaaf concept!

Als ik goed naar m'n eigen PC gebruik kijk gebruik ik 85-90% van de tijd m'n browser en dat getal gaat alleen maar hoger worden, ben ik bang.
11-01-2012, 10:54 door Anoniem
Draai hier ook proef met Chrome OS op een stick, en het werkt allemaal prima.
OpenVPN zal niet veel zoden aan de dijk zetten, want dat is slechts 1 van de smaken in omloop.
Zelf zou ik liever een goede ICA-client in ChromeOS zien verschijnen.
Dan kun je werkelijk gaan denken om om te slaan naar Cloud-computing, als je "ouwe meuk" ook voorradig is.
11-01-2012, 12:11 door SLight
Cloud computing is leuk voor het kunnen schalen van servers of het 'goedkoop' kunnen maken van een supercomputer voor ingewikkelde berekeningen. Maar om nu als consument alles in de cloud te stoppen wat nu op,mijn harde schijf staat. Nee, bedankt. Zodra data het internet op gaat heb je er geen controle meer over en zeker bij Google waar je data na het verwijderen waarschijnlijk nog voor jaren in een van de vele servers zal rondzwerven. Bovendien kan al je data opgevraagd worden door instanties.

Laat mij mijn data en mijn beveiliging zelf maar regelen.

Een grote cloudserver is veel aantrekkelijker voor crackers om open te breken en vele TBs aan data te stelen, dan de één enkel thuisnetwerk waar de computer een paar uur per dag aan staat, met maar beperkte data.
14-01-2012, 16:49 door Anoniem
Wat een klagen, klagen, klagen over de cloud en opslag van data.

Je kunt beter zoeken naar oplossingen. Het is niet heeel ingewikkeld. Zoals een combinatie van http://unhosted.org/ en http://www.freedomboxfoundation.org/

Unhosted voorziet in opslag van data gescheiden van (web)applicatie, waar jij het wilt. Evt. encrypted. En de Freedom Box kan voorzien in een eigen server voor opslag.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.