image

"Wat als je op Google naar herpes zoekt?"

maandag 16 januari 2012, 11:14 door Redactie, 8 reacties

Veel internetgebruikers staan er niet bij stil wat er gebeurt als ze via Google, Bing of Yahoo op persoonlijke zaken zoeken, zoals herpes. "Je hebt via Google gezocht op het woord 'herpes' . Dat wordt getoond via Google Analytics als doorverwijzing met de informatie over jouw locatie, browser en andere gegevens, zoals je IP-adres", aldus Business Insider.

Het zoeken naar 'herpes' kan volgens de site ook leiden tot gerichte advertenties, die met een gebruikersprofiel worden geassocieerd en ook in ongewenste plekken terecht kunnen komen, zoals screenings voor verzekeringen en kredietcontroles. Google verzamelt daarnaast de zoekopdrachten van gebruikers, die door de autoriteiten zijn op te vragen. "Ook is het bekend dat Google werknemers gepakt zijn die gebruikers bespioneerden."

Zoekmachine
Google is echter de standaard zoekmachine in Google Chrome en Firefox. "Gebruik je vaak de adresbalk in Firefox om je zoekopdracht in te voeren? Je bent niet de enige. Het probleem is dat Google de standaard zoekmachine is." Business Insider geeft daarom advies om de standaard zoekmachine te vervangen door een anonieme zoekmachine, zoals DuckDuckGo.com, Scroogle.org en Ixquick.

Reacties (8)
16-01-2012, 13:06 door WhizzMan
Herpes kan je in de eerste de beste middelbareschoolkantine of discotheek vinden, waarom zou je er op Google naar gaan zoeken?
16-01-2012, 15:08 door Anoniem
Ixquick ingesteld als standaard zoekmachine. De resultaten van google maar niet de privacy schendingen van google.
16-01-2012, 15:31 door Anoniem
Door WhizzMan: Herpes kan je in de eerste de beste middelbareschoolkantine of discotheek vinden, waarom zou je er op Google naar gaan zoeken?
Ha ha, vinden lukt wel ja. Maar soms weet je niet zeker of je het gevonden hebt én hoe je er weer vanaf komt ;)
16-01-2012, 22:07 door Anoniem
Hoe weet je nou zeker of DuckDuckGo.com, Scroogle.org en Ixquick wel goed omgaan met datgene wat je intikt?
17-01-2012, 09:49 door Anoniem
https://encrypted.google.com/

problem solved..
17-01-2012, 13:36 door Anoniem
encrypted.google.com verandert helemaal niet aan de gegevens die google zelf verzameld (logisch ook, alleen de verbinding is versleuteld).
Zie ook de uitleg die google zelf geeft:"Google logs the same information about your search when you’re using SSL search as we do for unencrypted search. SSL search does not reduce the data that Google receives and logs when you search, or change the listing of the items in your Web History." op http://support.google.com/websearch/bin/answer.py?hl=nl&answer=173733
18-01-2012, 01:28 door Anoniem
Belachelijk, je kan van alles opzoeken uit interesse, maar dat wil nog niet zeggen dat het iets over je gezondheid zegt. Ik heb ook wel eens gezocht naar bepaalde ziektes zonder dat ik maar iets mee te maken heb. Als dit serieus wordt genomen door verzekeringen dan zijn we met een hele hoop onzin bezig om dat weer terug te draaien. Wat een achterlijke toestand weer.
18-01-2012, 19:13 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe weet je nou zeker of DuckDuckGo.com, Scroogle.org en Ixquick wel goed omgaan met datgene wat je intikt?

Die 3 zijn al lang exposed als "gaatje in de markt proberen" met leugens!

bijvoorbeeld http://www.flock-of-mockingbirds.org/item.jsp?news=1
lxquick uit amsterdam is 6 jaar geleden exposed, en scroogle een paar maanden geleden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.