image

Pentagon beheert malware-database

dinsdag 17 januari 2012, 12:14 door Redactie, 2 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Defensie beheert een database met malware om nieuwe aanvallen beter te kunnen analyseren. De Joint Malware Catalog (JMC) is de basis voor het Pentagon om kwaadaardige code snel te analyseren en gedrag en eigenschappen in kaart te brengen. Dat staat in een PDF-document op de website van het Defense Technical Information Center (DTIC). "Door een actuele malware database te beheren, kan het ministerie van Defensie eerdere analyses gebruiken, om nieuwe aanvalstechnieken te identificeren en hierop te reageren, en toegepast onderzoek uit te voeren om de analyse eigenschappen te verbeteren."

Volgens het DTIC is de JMC de centrale database voor de opslag van malware en bijbehorende analyses. "Het dient als het primaire middel om kwaadaardige software te rapporteren, zoals virussen, rootkits en wormen." De catalogus was zelfs bij sommige experts onbekend. "Hier is iets dat ik niet kende", aldus Mikko Hypponen van het Finse F-Secure.

Reacties (2)
17-01-2012, 16:07 door spatieman
en de paus wordt protestant.
17-01-2012, 19:07 door Dev_Null
De catalogus was zelfs bij sommige experts onbekend. "Hier is iets dat ik niet kende", aldus Mikko Hypponen van het Finse F-Secure.
Er word wel meer achtergehouden door dat clubje wat uit is op "Global Full Spectrum Dominance"
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=14046
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.