image

Zorgverlener verliest onversleutelde USB-stick

donderdag 19 januari 2012, 11:25 door Redactie, 3 reacties

Een Britse zorgverlener is een onversleutelde USB-stick verloren met de persoonlijke gegevens van 160 patiënten. Het gaat onder andere om de medische gegevens van individuen die voor zowel lichamelijke als geestelijke klachten werden behandeld. De USB-stick is niet gevonden en de zorgverlener heeft de betrokken patiënten gewaarschuwd.

Praxis Care Limited heeft nu met de Britse databeschermingsautoriteiten afgesproken dat het voortaan alle draagbare apparaten met persoonlijke gegevens van patiënten gaat versleutelen. Ook gaat het persoonlijke gegevens die niet meer nodig zijn op veilige wijze vernietigen. "Het bewaren van persoonlijke informatie op een onversleutelde USB-stick is gewoon onacceptabel", aldus Information Commissioner Christopher Graham.

Reacties (3)
19-01-2012, 12:35 door Anoniem
Mooi dat die mensen gewaarschuwd worden dat hun gegevens op straat liggen. En dan?
20-01-2012, 15:09 door spatieman
Niets aan de hand..
ze verliezen dagelijks zoveel USB sticks, dat je haast zou zeggen, WHO CARES!..
21-01-2012, 11:42 door Dev_Null
Mooie Systeem-ontwerpfout, ...die het mogelijk maakt dat er gegevens uit een systeem gehaald kunnen worden! en zo op usb-sticks of andere media vervolgens een eigen leven kunnen gaan leiden

Of is dit incidentje bedoelt om het gewone publiek er al vast l a n g z a m e r h a n d aan te laten wennen dat alles over je door iedereen te grabbel kan worden gegooid?? Nice psyops van de Britse "zorgverlener" en betrokken instanties ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.