image

Megaupload bestanden deze week al verwijderd

maandag 30 januari 2012, 12:17 door Redactie, 15 reacties

De gegevens van Megaupload-gebruikers kunnen aanstaande donderdag al verwijderd worden, zo laat de Amerikaanse openbare aanklager weten. Eerder werd de toegang tot de downloadsite geblokkeerd en zeven mannen aangeklaagd wegens auteursrechteninbreuk en deelname aan een criminele organisatie. Volgens Megaupload werd de dienst door miljoenen mensen gebruikt om hun privéfoto's en persoonlijke bestanden op te slaan, die sinds het offline halen van de website niet meer toegankelijk zijn.

Servers
Twee van de bedrijven die de gegevens voor Megaupload opslaan, mogen van het ministerie van Justitie de opgeslagen gegevens donderdag verwijderen. Uit een brief van Justitie blijkt dat de overheid sommige gegevens van de servers heeft gekopieerd, maar dat ze niet fysiek in beslag genomen zijn.

Nu de huiszoekingsbevelen zijn uitgevoerd, heeft het geen recht op de toegang tot de gegevens. Inmiddels wordt er achter de schermen gewerkt om het verwijderen van de gegevens te voorkomen. Hierdoor zouden mogelijk 50 miljoen Megaupload-gebruikers gedupeerd raken.

Reacties (15)
30-01-2012, 12:25 door Anoniem
Het is niet langer alleen de techniek die de 'zwakke schakel' is bij dataopslag.

Wellicht tijd voor een nieuwe Poll:
Ben jij al eens data kwijtgeraakt op last van de overheid?
30-01-2012, 12:25 door Anoniem
"De gegevens van Megaupload-gebruikers kunnen aanstaande donderdag al verwijderd worden, zo laat de Amerikaanse openbare aanklager weten."

Hoe zit dat dan met gegevens van mensen op MegaUpload, die daarmee geen auteursrechten schenden ? Houdt de openbare aanklager met hen enige rekening ? Zoniet, wie is er verantwoordelijk voor eventuele schade ?
30-01-2012, 12:34 door Sokolum
Tja, ik hoor verder niemand roepen, maar in feite is dit het eerste Cloud dient dat naar de haaien gaat.
Hoe veilig is een Cloud oplossing dan nog? Niet.
30-01-2012, 12:59 door TD-er
Door Sokolum: Tja, ik hoor verder niemand roepen, maar in feite is dit het eerste Cloud dient dat naar de haaien gaat.
Hoe veilig is een Cloud oplossing dan nog? Niet.
Inderdaad, cloudopslag is niet veilig in de zin dat de Amerikanen altijd wel bij de gegevens blijken te kunnen.
Is het niet vanwege dat het een Amerikaans bedrijf is, dan is het wel dat ze onder wat voor voorwendselen dan ook de boel plat gooien ver buiten de VS.

/me ziet een markt voor cloud-diensten die je zelf op je eigen servers zou kunnen installeren, maar die toch wel de andere voordelen van cloud kunnen bieden.
Het idee begint te dagen, maar is nog een beetje mistig.
30-01-2012, 13:02 door Above
Door Redactie: Volgens Megaupload werd de dienst door miljoenen mensen gebruikt om hun privéfoto's en persoonlijke bestanden op te slaan, die sinds het offline halen van de website niet meer toegankelijk zijn.

Je zou godver als eenmansbedrijfje je boekhouding via deze dienst beheren zoals je ook met Gmail en Skydrive kunt. Wordt het ineens offline gehaald. Kun je mooi fluiten naar je documenten.

Door Redactie: Uit een brief van Justitie blijkt dat de overheid sommige gegevens van de servers heeft gekopieerd, maar dat ze niet fysiek in beslag genomen zijn.

Dit is dus het einde van privacy voor de cloud-diensten. De overheid met je privégegevens aan de wandel.
30-01-2012, 13:02 door Anoniem
Megaupload heeft zich gewoon niet aan de regels gehouden.

Terecht dat ze dicht zijn en ik hoop dat ze er nog pakken.
30-01-2012, 13:16 door Bert de Beveiliger
Door Anoniem: Megaupload heeft zich gewoon niet aan de regels gehouden.
Terecht dat ze dicht zijn en ik hoop dat ze er nog pakken.

Zo te horen heb jij inside info en is MegaUpload dus al schuldig bevonden: URL graag.

Overigens heeft, zelfs in het expliciete geval van aangetoond misbruik, de dienst zelf geen misbruik gepleegd. Het enige wat ze faciliteren is opslagcapaciteit, vandaar dat zoveel mensen hierover vallen.
30-01-2012, 13:20 door Anoniem
"Je zou godver als eenmansbedrijfje je boekhouding via deze dienst beheren zoals je ook met Gmail en Skydrive kunt. Wordt het ineens offline gehaald. Kun je mooi fluiten naar je documenten."

Je boekhouding beheren via Megaupload ? Klinkt als een ontzettend onaannemelijk scenario. Waarom zou je in hemelsnaam je eigen boekhouding dumpen op een website waar de hele wereld deze kan downloaden ? Laat staan dat je vervolgens je lokale kopie weggooit.

"Terecht dat ze dicht zijn en ik hoop dat ze er nog pakken."

Ik dacht dat je onschuldig was tot schuld bewezen wordt; kennelijk denkt men daar vandaag de dag anders over, en mag men alles al vernietigen voordat de zaak uberhaupt voor de rechter is. Daarnaast ga je voorbij aan het feit dat deze aktie van de FBI ook mensen treft die niet-auteursrechtelijk beschermd materiaal op zo'n website hebben staan.
30-01-2012, 13:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-01-2012, 14:14 door Anoniem
En dat allemaal dankzij struisvogelpolitiek van alle betrokken partijen.
Wel schreeuwen dat er "illegaal" gekopieerd en gedownload word, maar nooit een oplossing bedenken.

Terugdenken aan de tijd dat de LP en het cassettebandje omgeruild werden voor DVD's, waarbij de prijs ook direct omhoog schoot en nooit meer op een normaal niveau is teruggekomen.
Verlaag gewoon lekker de prijs met 20% en zie dat de verkopen 50% zullen stijgen of misschien wel meer.

Vroeger liep je met je cassettebandje naar je vrienden om even hun muziek op het bandje te laten zetten, ik heb destijds nooit iets van Brein en consorten gehoord, gelezen of gezien.

Dan komt de software, gekraakt alvorens deze officieel uitgegeven word, dus software fabrikanten doe eens iets aan je beveiliging i.p.v. zo hard mogelijk van de daken te schreeuwen dat je het zo moeilijk hebt.
30-01-2012, 14:19 door Goeroeboeroe
Of het bericht klopt, weet ik niet, maar ik begrijp uit het Parool dat het wissen zou zijn omdat Megaupload de hosters niet meer betaalt:
http://www.parool.nl/parool/nl/38/MEDIA/article/detail/3143822/2012/01/30/Gegevens-gebruikers-Megaupload-wellicht-gewist.dhtml
30-01-2012, 14:47 door Anoniem
Door Goeroeboeroe: Of het bericht klopt, weet ik niet, maar ik begrijp uit het Parool dat het wissen zou zijn omdat Megaupload de hosters niet meer betaalt:
http://www.parool.nl/parool/nl/38/MEDIA/article/detail/3143822/2012/01/30/Gegevens-gebruikers-Megaupload-wellicht-gewist.dhtml

Dat is nog steeds een gevolg van de acties van het FBI. Wanneer je beslag legt op alle tegoeden, maar geen voorzieningen treft voor het geval rechters tot in hoogste instantie bepalen, dat e.e.a. onrechtmatig is, blijf je verantwoordelijk voor wat er gebeurt. Zou blijken, dat ze de data kunnen restoren, dan is het een ander verhaal.
30-01-2012, 18:01 door P5ycH0
En dan nu de echte reden waarom megaupload is aangepakt:

Instead of charging artists, Schmitz wants to pay artists - even for free downloads. "We have a solution called the Megakey that will allow artists to earn income from users who download music for free," Dotcom outlined. "Yes that's right, we will pay artists even for free downloads.

http://www.digitalmusicnews.com/permalink/2011/111221airvinyl
30-01-2012, 18:31 door Anoniem
De openbaar aanklager aanklagen en persoonlijk verantwoordelijk stellen voor opzettelijk laten vernietigen van legale data van derden. Dat hij een deel van de praktijken van megauoad wil aanpakken naar de wet is 1. Maaregale verwerking en opslag van data van derden laten vernietigen omdat hij domweg de hele boel omzeep wil hebben heeft geen enkele wettelijke grond en is zelfs in de USA strafbaar.
31-01-2012, 13:46 door Anoniem
Ook een leuke: In hoeverre is dit vernietiging van bewijsmateriaal?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.