image

"Gebruik meerdere browsers voor Google"

donderdag 2 februari 2012, 13:21 door Redactie, 7 reacties

Internetgebruikers met een Google-account die hun privacy willen beschermen, kunnen het beste meerdere accounts aanmaken en die vanaf verschillende browsers benaderen. Dat adviseert de Amerikaanse digitale burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation (EFF). De EFF analyseerde het nieuwe privacybeleid van Google en stelt dat die niet echt duidelijk is. Na vragen van verschillende Amerikaanse congresleden en senatoren, publiceerde de zoekgigant een brief waarin het privacybeleid verder wordt verduidelijkt, tot genoegen van de EFF.

"Ons beleid betekende dat we gegevens van YouTube en de zoekgeschiedenis niet met andere Google-diensten konden combineren om ze beter te maken", aldus Google. De zoekgigant zou een gebruiker die via de Google zoekmachine naar recepten zocht, geen kookvideo's op YouTube mogen aanbevelen, ook al was die gebruiker met zijn Google-account ingelogd toen hij beide diensten gebruikte.

Browser
Individuen die Google-diensten willen blijven gebruiken, maar niet willen dat zoekopdrachten, YouTube en andere producten gekoppeld worden, kunnen meerdere accounts aanmaken, aldus de EFF. Wie deze strategie hanteert om zijn privacy te beschermen, moet voorzichtig zijn dat de accounts en diensten gescheiden blijven. De burgerrechtenbeweging adviseert dan ook het gebruik van verschillende browsers voor elk van de Google-accounts.

Wie nog een stap verder wil gaan, kan via de Data Liberation tool de gegevens van een bepaalde Google-dienst kopiëren, de gegevens van het originele account verwijderen, en de gekopieerde data vervolgens naar een nieuw account kopiëren. "Helaas is dit nogal een arbeidsintensief proces. Om gebruikers te helpen die gescheiden accounts willen hebben, zou Google het proces eenvoudiger en gemakkelijker moeten maken."

Reacties (7)
02-02-2012, 13:42 door Spiff has left the building
Opvallend advies..
Ik meende dat Google je gegevens (tevens) koppelt aan je IP-adres?
In dat geval zal het gebruiken van diverse browsers weinig helpen, lijkt me zo.
02-02-2012, 13:45 door Duck-man
Ik adviseer om alleen van af een live CD/DVD in te loggen op een google account. Bij voorkeur via TOR op een public wifi. via Tails bv https://tails.boum.org/
Of geen google meer gebruiken. En als we dat nu eens allemaal doen als een soort statement.
02-02-2012, 13:58 door Spiff has left the building
Door Duck-man: Of geen google meer gebruiken. En als we dat nu eens allemaal doen als een soort statement.
Zelf gebruik ik geen Google account, maar alleen het oningelogd zoeken met Google.
Het aanmaken van een Google account heb ik nooit als een optie beschouwd, ook eerder al niet.
Ook het oningelogd zoeken met Google is natuurlijk niet zonder privacy-bezwaren, maar ik vind de extra opties te handig om Google zoeken volledig in te ruilen voor zoeken met bijvoorbeeld Ixquick, Startpage, of DuckDuckGo.
02-02-2012, 14:16 door Anoniem
Door Spiff:
Opvallend advies..
Ik meende dat Google je gegevens (tevens) koppelt aan je IP-adres?
In dat geval zal het gebruiken van diverse browsers weinig helpen, lijkt me zo.

Dan ben jij een terrorist... Zie http://webwereld.nl/nieuws/109396/fbi--online-privacy-is-voor-terroristen.html
02-02-2012, 22:59 door [Account Verwijderd]
Door Spiff:
Opvallend advies..
Ik meende dat Google je gegevens (tevens) koppelt aan je IP-adres?
In dat geval zal het gebruiken van diverse browsers weinig helpen, lijkt me zo.

Als Ziggo gebruiker (het oude Casema(t) gebied) verander ik eens in de 3 maanden de WAN-MAC van m'n router waardoor ik ook een ander IP krijg. Ziggo heeft een poel van 3 adressen voor je klaarliggen, waarvan je er 1 gebruikt en 2 niet. Die 2 anderen IP's worden na een tijdje wel weer uitgegeven waardoor je poel verandert. Hierdoor kan ik gemiddeld dus 1x in de 3 maanden een ander IP verwerven die ik voorheen nog niet heb gehad.

(en nee nog nooit problemen met mn verbinding dmv een dubbele MAC gehad)
03-02-2012, 09:08 door Anoniem
Door Duck-man: Ik adviseer om alleen van af een live CD/DVD in te loggen op een google account. Bij voorkeur via TOR op een public wifi. via Tails bv https://tails.boum.org/
Of geen google meer gebruiken. En als we dat nu eens allemaal doen als een soort statement.
Wat voor soort statement? Occupy heeft ook een soort statement gemaakt. Fantastisch was dat!
03-02-2012, 15:49 door Anoniem
Privacy is een ideaal geworden, money rulez.

Just the way this system works
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.