image

Microsoft: ouders moeten kind niet online stalken

donderdag 9 februari 2012, 15:47 door Redactie, 1 reacties

Ouders moeten hun kinderen niet op het internet stalken, waarschuwt Microsoft's Danah Boyd. Ze leidt Microsoft's onderzoek naar online kinderhandel. Boyd waarschuwt ouders dat continue online surveillance niet alleen de privacy van tieners schendt, maar ze ook dwingt om hun gesprekken en berichten te coderen, om zo het ouderlijke toezicht te ontlopen. "Het soort openbaar leven dat we online zien heeft nog nooit eerder bestaan. Maar het is een mythe dat tieners niet om hun privacy geven. Het is echt indrukwekkend wat tieners doen om hun privacy in het openbaar te beschermen."

Boyd, die tevens professor aan de universiteit van New York en een Harvard onderzoeker is, vindt dat kinderen zelf moeten leren. "De mogelijkheid voor kinderen om rond te dolen is vernietigd." Door het internet te demoniseren, zouden ouderen de enige sociale plek die kinderen nog hebben, hebben afgesloten. "Het vereist sociale vaardigheden om een succesvolle volwassene te zijn. En we moeten de jeugd echt de ruimte geven om ze te leren."

Communicatie
Ze omschrijft de druk die op ouders wordt uitgeoefend om het internetgedrag van hun kinderen te monitoren als een "wapenwedloop" tussen surveillance technologie en privacysoftware om activiteiten te verbergen. "Terwijl kinderen proberen onzichtbaar te zijn voor de mensen die directe macht over ze hebben, geven ze zich gemakkelijk aan leeftijdsgenoten bloot."

Ouders zouden juist met hun kinderen moeten communiceren en een vertrouwensrelatie opbouwen, merkt Boyd op. "Als je je bezighoudt met surveillance en dat vertrouwen breekt, leer je ze om niet met je te praten."

Reacties (1)
09-02-2012, 17:07 door Mozes.Kriebel
Geldt ook (of juist) voor overheden. Zie de recente ontwikkelingen rond TOR.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.