image

Firefox gaat Chrome-vluchtelingen opvangen

maandag 13 februari 2012, 14:01 door Redactie, 7 reacties

Mozilla heeft de plannen voor het komende jaar aangekondigd, zoals een ingebouwde PDF-lezer, een hotfix-functie en een migratietool voor gebruikers van Google Chrome. "Firefox ondersteunt het al de migratie van andere browsers. Gebruikers die van Chrome naar Firefox overstappen zouden hun gegevens met zich mee moeten kunnen nemen. We bouwen deze mogelijkheid binnen Firefox", aldus de 'roadmap' van Mozilla.

Een andere nieuwe functie is 'Firefox Hotfix'. Na het verschijnen van een nieuwe Firefox-versie kan het zijn dat sommige gebruikers met problemen te maken krijgen. Voor het oplossen van die problemen is geen volledige update vereist. Via een nieuw hotfix-systeem kan Mozilla kleine Firefox-problemen patchen zonder dat het de browser moet herstarten.

PDF-lezer
Voor de tweede helft van dit jaar staan onder andere een PDF-lezer en een nieuw installatieprogramma gepland. "De meeste gebruikers die op het web PDF-bestanden tegenkomen hebben geen volledige PDF-editor applicatie nodig. Een ingebouwde PDF-lezer maakt het bekijken van PDF-bestanden voor alle gebruikers veiliger en sneller."

Daarnaast wordt ook de Firefox-installer onder handen genomen. "Dit is de eerste ervaring van Firefox voor de meeste gebruikers. Een nieuwe lichtgewicht installatieprogramma versterkt de veiligheid en verbetert de downloadprestaties."

Reacties (7)
13-02-2012, 15:37 door Anoniem
Zo te zien is die miljard van Google goed terecht gekomen bij FF; er zit weer snelheid in het development.
13-02-2012, 16:34 door Anoniem
Deze werkt ook prima

Chromium is the open source web browser project from which Google Chrome draws its source code.
http://crportable.sourceforge.net/
13-02-2012, 16:35 door Anoniem
Eerst zien, dan geloven, ik vind het nogal magertjes .... geen reclame voor Mozilla, dat ze telkens een noodpatch moet uitbrengen.
13-02-2012, 17:10 door spatieman
NEEEEEEE!!!!, geen build in PDF reader, dat is vragen om problemen !!!!
13-02-2012, 19:10 door Anoniem
Door spatieman: NEEEEEEE!!!!, geen build in PDF reader, dat is vragen om problemen !!!!
Kan je wss ook wijzigen, dat hij standaard nog steeds jouw pdf-lezer gebruikt. (Net zoals je nu al kan kiezen of je je pdf-lezer wil openen of je pdfje in je browservenster wil laten verschijnen bij opties --> toepassingen en dan de gepaste actie kiezen bij het bestandstype dat jij wil).
13-02-2012, 21:18 door Anoniem
ik gebruik al jaren Foxit PDF Reader en de plug in voor Firefox die bij installatie desgewenst meegeïnstalleerd wordt laat me elke pdf vlekkeloos in een nieuw tabblad bekijken. http://www.foxitsoftware.com
14-02-2012, 11:10 door 0101
Als ze nou eerst eens wat gingen doen aan bugs die soms al 10 jaar op de plank liggen... (Bijv: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=116083)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.