Internetbeweging Anonymous heeft vorig jaar een website 25 dagen lang belegerd, maar wist uiteindelijk niet door de firewall heen te komen. Het niet nader genoemde bedrijf gebruikte een web application firewall die de aanval stopte en in kaart bracht, aldus beveiliger Imperva. De aanval was bedoeld om een evenement te verstoren dat op een bepaalde datum zou plaatsvinden. Een website die het evenement moest ondersteunen was het doelwit van Anonymous. "Hoewel we het doelwit niet kunnen noemen, gaat het om een bekende, grote organisatie."
Imperva zou de internetbeweging al geruime tijd monitoren en ontdekte naar eigen zeggen verschillende zaken. "De hackers van Anonymous zijn echte mensen met echte technieken, maar ze gebruiken conventionele black hat methoden en technologieën." Daarnaast zou de internetbeweging altijd als eerste proberen om gegevens te stelen, en als dat niet lukt, een DDoS-aanval uitvoeren.
Omvang
Anonymous zou volgens de beveiliger uit twee groepen bestaan, meelopers en mensen met echte vaardigheden. Tijdens de waargenomen aanval zouden er tien tot vijftien echte hackers bij betrokken zijn. "Gegeven de getoonde hackingvaardigheden, kan men stellen dat ze echt hacking-ervaring hebben en zeer technisch zijn."
Verder wordt in deze analyse van de aanval opgemerkt dat Anonymous sporadisch bots gebruikt, wat kosten met zich meebrengt. "Aangezien Anonymous van vrijwilligers afhankelijk is, zijn bots niet altijd beschikbaar." De internetbeweging zou daarnaast niet van malware afhankelijk zijn. "Er is geen bewijs dat Anonymous ooit malware heeft gebruikt."
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.