image

Google: privacybeleid beter te begrijpen

donderdag 1 maart 2012, 11:36 door Redactie, 5 reacties

Vandaag is het nieuwe privacybeleid van Google van kracht geworden, wat volgens de zoekgigant een betere ervaring voor ingelogde gebruikers moet opleveren. Daarbij bestrijdt het de opvatting van verschillende Europese privacywaakhonden dat het gebruikers niet goed zou hebben geïnformeerd. "We hebben de grootste educatieve campagne in onze geschiedenis ondernomen om gebruikers over de komende veranderingen te onderwijzen", zegt Alma Whitten, directeur Privacy, Product en Engineering. Ze erkent dat er de afgelopen weken de nodige "ruis en verwarring" was.

Volgens Whitten moeten gebruikers beseffen dat het nieuwe privacybeleid eenvoudiger te begrijpen is. Daarnaast zorgt het voor een meer "intuïtieve ervaring" voor ingelogde Google-gebruikers.

Accounts
"Als je denkt dat het delen van informatie niet je ervaring verbetert, kun je onze privacytools gebruiken om zaken als je zoekgeschiedenis en YouTube-geschiedenis uit te schakelen." Daarnaast oppert Whitten ook de mogelijkheid om verschillende accounts aan te maken. Dat was één van de kritiekpunten van Europese privacywaakhonden, die stelden dat Google deze mogelijkheid niet voldoende had gecommuniceerd.

Reacties (5)
01-03-2012, 12:44 door Rasalom
Daarbij bestrijdt het de opvatting van verschillende Europese privacywaakhonden dat het gebruikers niet goed zou hebben geïnformeerd.
Het was zelfs mijn digibete vriendin opgevallen dat het privacybeleid ging wijzigen, dus dat kan ik wel onderschrijven. Hoeveel mensen die nieuwe voorwaarden gelezen hebben is natuurlijk nummer 2, maar dan kan je je ook afvragen hoe vaak die voorwaarden überhaupt gelezen worden.

Verder is dit wel een beetje een bliksemafleider. Die privacyvoorwaarden zijn dan misschien eenvoudiger geworden, maar 'eenvoudiger' is absoluut niet synoniem aan 'beter'.
01-03-2012, 18:30 door P5ycH0
Vanaf vandaag ga ik google vrij leven. Lukt al aardig met wat hosts file aanpassingen en wat delete werk op de vele google apps.
Nu alleen nog alle accounts die aan mijn gmail gekoppeld zitten zien om te koppelen naar een ander adres....
01-03-2012, 19:21 door spatieman
kortom, ALL YOUR ASSES BELONGE TO GOOGLE....
01-03-2012, 19:40 door golem
Al die ophef komt juist omdat het beter te begrijpen is. :)
Men weet nu wat er aan de hand is.
02-03-2012, 15:26 door Anoniem
Door golem: Al die ophef komt juist omdat het beter te begrijpen is. :)
Men weet nu wat er aan de hand is.

En er wordt uitgelegd hoe je het uit kunt zetten. Dat zie ik andere clubs nog niet doen.

Het probleem hierbij is dat men nu kan zien wat er allemaal wordt ogpeslagen en gekoppeld. Omdat je het uit kunt zetten, moet alles uitgebreid getoond worden.

Kijk naar de reclame voor auto's met 0% financiering. Er moet een waarschuwing bij dat geld lenen, geld kost. Dus nu is iedereen extra alert en kijken ze twee keer voor ze hier intrappen. Maar een advertentie met daarin de opmerking dat voor financial lease 4,9% geldt, vermeld geen waarschuwing. Dus mensen denken dat deze manier van financieren geen geld kost.

Het is de standaard reactie van mensen. Als je te veel vertelt, denkt men dat je iets te verbergen hebt. Als je niets verteld, is er niemand die bedenkt dat er iets te verbergen zou kunnen zijn.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.