image

Corrupte Indiase callcentra verkopen privégegevens Britten

vrijdag 23 maart 2012, 09:44 door Redactie, 2 reacties

Corrupte Indiase callcentra verkopen de creditcardgegevens en medische dossiers van een half miljoen Britten voor een paar cent per stuk. Dat meldt de Daily Mail naar aanleiding van een undercover onderzoek. De gegevens werden te koop aangeboden door twee IT-medewerkers die bij verschillende callcenters zouden werken. De gegevens waren niet van de bedrijven afkomstig waar de callcentra voor werkten, maar werden door de helpdeskmedewerkers zelf verzameld.

Het ging onder andere om informatie over hypotheken, leningen, verzekeringen, mobiele telefooncontracten en zelfs kabelabonnementen. De informatie zou een goudmijn voor zowel criminelen als marketingbedrijven zijn. De twee datahandelaren vroegen 0,23 cent voor elk informatiestuk en stelden dat ze over 45 databases met de gegevens van 500.000 Britten beschikten.

Imagoschade
De undercoverjournalisten betaalden de twee uiteindelijk 119 euro en kregen twee dagen later een bestand gemaild met de gegevens van 841 mensen, waaronder informatie van 15 creditcards en data over zes mensen die 18.000 euro per maand verdienen. Volgens de Indiase autoriteiten werken bedrijven uit angst voor negatieve publiciteit niet mee aan de bestrijding van de corruptie in de callcentra.

Reacties (2)
23-03-2012, 10:31 door Anoniem
Leuk he, dat outsourcen ...... IT moet je gewoon zo dicht mogelijk bij je houden. Nu zijn die klanten in de aap gelogeerd. Wie pakt die corruptie nu aan .....?

Bedrijven moeten hun IT-beleid eens beter gaan aanpakken en meer investeren in hun mensen en systemen. En hou het dus in-house, zo dicht mogelijk bij je eigen hoofdkantoor.
23-03-2012, 11:39 door spatieman
heerlijk toch dat outsourcing aan goedkopere landen !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.