image

Privacy-laboratorium moet online veiligheid verbeteren

woensdag 28 maart 2012, 00:35 door Redactie, 1 reacties

Volgende week lanceren TNO, SIDN en twee Nederlandse universiteiten een speciaal expertisecentrum om online veiligheid te verbeteren. Het Privacy & Identity Lab (PI.lab) gaat oplossingen voor het versterken van de online privacy en het beheren van elektronische identiteiten ontwikkelen. Het PI.lab is volgens de oprichtende instanties uniek omdat het technische, juridische en socio-economische aspecten van privacy en identiteit integraal benadert.

Bij het PI.lab werken onderzoekers van de Tilburg University, Radboud Universiteit, TNO en SIDN (het bedrijf achter .nl). De onderzoekers gaan wetenschappelijke kennis opbouwen, nemen deel aan nationale en internationale onderzoeksprojecten en ontwikkelen (prototypes van) praktische toepassingen.

Overheid
Het is de bedoeling om de kennis daadwerkelijk toe te passen door middel van conferenties, kennisseminars, een publicatiereeks en concrete op de markt gerichte onderzoeks- en implementatieactiviteiten.

"Een belangrijk onderdeel van het lab is een strategie voor het daadwerkelijk benutten van de opgebouwde kennis zodat het niet op de plank blijft liggen. PI.Lab zal daarom werken aan advies op maat voor marktpartijen en overheden", zegt Ronald Leenes, hoogleraar aan de Tilburg University.

Reacties (1)
29-03-2012, 01:44 door _____
Zonde van de investering!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.