image

Adobe stopt ondersteuning IE6

donderdag 29 maart 2012, 12:56 door Redactie, 0 reacties

Adobe zal geen beveiligingsupdates meer uitbrengen voor gebruikers van Flash Player op Internet Explorer 6. Flash Player 11 verscheen voor het eerst in september 2011. Adobe bleef Flash Player 10.3 ondersteunen voor gebruikers die niet naar de meest recente versie konden updaten. Om Microsoft te helpen met het verdelgen van Internet Explorer 6 en gebruikers naar een nieuwere IE-versie te laten upgraden, heeft Adobe vanaf vandaag besloten IE6 niet meer te ondersteunen.

Zo zal er als onderdeel van het certificeringsproces niet meer op Internet Explorer 6 worden getest. Adobe adviseert gebruikers dan ook om naar de nieuwste IE-versie te upgraden. Het bedrijf zal de installatie van Flash Player 10.3 op IE6-systemen niet blokkeren. De functionaliteit zal op deze systemen dan ook gelijk blijven.

Microsoft is al geruime tijd bezig met een initiatief om het gebruik van Internet Explorer 6 naar nul te reduceren. Vooral in China gebruikt nog meer dan 25% van de internetgebruikers de oude browser. In de rest van de wereld ligt dat tussen de 1% en 5%.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.