image

Klanten Argeweb moeten wachtwoord wijzigen na inbraak

vrijdag 13 april 2012, 12:50 door Redactie, 4 reacties

Hostingprovider Argeweb adviseert klanten om hun wachtwoord te wijzigen na een inbraak bij leverancier Amsio. Amsio is een managed hostingprovider die onderdeel van de Argeweb Amsio Holding is. Gisterennacht vond er een aanval op het netwerk plaats, die tegen een specifieke klant van Amsio was gericht. Argeweb denkt dat de aanval niet tegen haar gericht was.

Voorzorgsmaatregel
Volgens Amsio kan niet worden uitgesloten dat de hackers die toegang tot het netwerk kregen, gecodeerde wachtwoorden hebben ontvreemd. Argeweb-directeur Gerben van Leeuwen stelt dat het hierbij om een voorzorgsmaatregel gaat. "Mocht er informatie zijn ontvreemd, dan gaat het om gecodeerde wachtwoorden", aldus Van Leeuwen.

Vandaag ontvangen alle klanten een e-mail met de mogelijkheid het wachtwoord direct aan te passen. Het gaat hier alleen om de FTP-inloggegevens van de shared hosting omgeving, zo meldt het bedrijf op de eigen website.

Reacties (4)
13-04-2012, 13:17 door Anoniem
Security-specialisten van Fox-IT doen onderzoek bij hoster Argeweb en netwerkleverancier AMSIO nadat het concern donderdag een gerichte hackaanval detecteerde.

"Fox-IT doet momenteel met 4 a 5 man onderzoek. Ze kunnen niet met zekerheid zeggen of er geen dump is gemaakt van de tabel. De wachtwoorden in de database zijn gecodeerd, maar uit voorzorg raden we onze klanten aan hun wachtwoorden te wijzigen. Het protocol voor dergelijke scenario's hebben we aangescherpt na Lektober", aldus Van Leeuwen.
13-04-2012, 13:47 door svenvandewege
Inderdaad een email gehad vandaag. Meteen alle wachtwoorden veranderd.
Goed gehandeld door Argeweb.
13-04-2012, 16:30 door Anoniem
Ook ik heb vandaag een email ontvangen met het verzoek om mijn wachtwoorden te veranderen, maar ik ken Argeweb en Amsio helemaal niet ?!
Ik krijg hier een beetje een naar gevoel bij.....
13-04-2012, 17:47 door Anoniem
gecodeerde wachtwoorden?
ongetwijfeld allemaal met dezelfde key, dus dat is makkelijk zat

Zet nu echt eens allemaal een Login applicatie + 2factor authenticatie vanaf je smartphon op die gevoelige applicaties.

Fox-It een onderzoek laten doen naar iets wat gewoon niet goed in elkaar zit? En dan weet je dat de passwords weg zijn en dan?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.