image

Avast onthult geo-alarm tegen smartphonedieven

donderdag 22 augustus 2013, 16:22 door Redactie, 0 reacties

Om diefstal van Androidtoestellen lastiger te maken heeft het Tsjechische anti-virusbedrijf Avast een alarm bedacht dat afgaat als de smartphone of tablet zich buiten een bepaald gebiedt bevindt. Geo-Fencing, zoals de virusbestrijder de feature noemt, maakt het mogelijk om een perimeter in te stellen, bijvoorbeeld rond een café of restaurant. Vervolgens moet er een actie worden gekozen als het toestel buiten deze perimeter komt.

Het kan dan gaan om het afspelen van een luid alarm of het vergrendelen van het toestel. In het geval de dief toch weet te ontkomen is het mogelijk om een foto van hem te maken of geluiden op te nemen als hij op de telefoon probeert in te breken. In het geval de dief drie keer een verkeerd wachtwoord invoert wordt de smartphone daarnaast automatisch vergrendeld.

Abonnement

De opties zijn aanwezig in de nieuwe betaalde versie van Avast Mobile Premium, dat in de kern nog steeds een mobiele virusscanner is. De app kost 1,50 euro per maand of 11 euro per jaar. De gratis versie van de app, die de premium features mist maar het wel mogelijk maakt om een gestolen telefoon te lokaliseren, is inmiddels op meer dan 25 miljoen Androidtoestellen geïnstalleerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.