image

Guardian Digital komt met veilige Linux versie

donderdag 26 september 2002, 10:59 door Redactie, 5 reacties

Starter Guardian Digital komt met een produkt dat veel bedrijven zal aanspreken. Het bedrijf heeft namelijk een veilige Linux versie op de markt gezet. De Linux versie zit verpakt in het EnGarde Secure Professional produkt van het bedrijf uit Allendale en bevat management tools en server software die aanvallen moeten voorkomen. Voor 549 dollar gaat de software over de toonbank, daar komt echter nog een verplichte software update service bij van 219 dollar per jaar.

Reacties (5)
26-09-2002, 12:49 door Virtal Technologies
Originally posted by Redactie
Het bedrijf heeft namelijk een veilige Linux versie op de markt gezet.

Deze uitspraak was in elk geval goed voor een welgemeend hartelijk lachen aangezien Linux reeds vreselijk veilig is wanneer men het juist heeft configureerd en update.
30-09-2002, 13:39 door Anoniem
Guardian Angel heeft al veel langer een veilige oplossing en dat niet alleen voor microsoft omgeving maar ook voor linux omgevingen.
30-09-2002, 15:04 door Virtal Technologies
Originally posted by Unregistered
Guardian Angel heeft al veel langer een veilige oplossing en dat niet alleen voor microsoft omgeving maar ook voor linux omgevingen.

Ze hebben Spam en Virus interceptoren, inderdaad. Daarbuiten zijn zij klaarblijkelijk af gaan wijken van bestaande protocollen en zijn zij eigen implementaties afgeleid van bijvoorbeeld SNMP gaan gebruiken. ,,veiligheid door afwijkingen''
30-09-2002, 20:49 door Anoniem
Originally posted by Virtal Technologies
Deze uitspraak was in elk geval goed voor een welgemeend hartelijk lachen aangezien Linux reeds vreselijk veilig is wanneer men het juist configureerd en update.

Windows is ook veilig mits men het juist configureerT en update, dus weinig verschil.
01-10-2002, 03:35 door Virtal Technologies
Originally posted by Unregistered
Windows is ook veilig mits men het juist heeft configureerd en update, dus weinig verschil.

Neen, Windows is in dat opzicht en vrijwel alle andere technische opzichten niet te vergelijken met Linux en is daar een wezenlijk verschil.

Neem bijvoorbeeld de wijze waarop beveiliging is geregeld, applicaties worden uitgevoerd, gedraging ten opzichte van bestanden, en de verplichte vaak ongewenste embedded code in Windows, om slechts enkele bekende facetten te noemen.

Nog afgezien van het patch-mechanisme.

Maar is het niet onmogelijk om Windows redelijk acceptabel veilig te krijgen, met een aantal standaard en vooral niet-standaard oplossingen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.