image

Interpol: alleen partners kunnen internet beschermen

woensdag 4 september 2013, 14:09 door Redactie, 3 reacties

Alleen een wereldwijd netwerk van partners is in staat om het internet tegen cybercriminelen te beschermen, dat liet Interpol secretaris-generaal Ronald Noble tijdens de Underground Economy 2013 conferentie weten.

De grootste uitdaging is volgens Noble het samengaan van cyberspace en de echte wereld in het dagelijks leven. "Welkom in de wereld, versie 3.0. een wereld die ongekende mogelijkheden voor de mensheid biedt, maar ook grote uitdagingen kent voor degenen die het een veiligere plek moeten maken", aldus de Interpolchef.

3D-printer

De afgelopen jaren is het aantal internetgebruikers met 76% gestegen tot bijna 2,8 miljard. "Het gaat niet alleen om hoeveel mensen online zijn, het gaat er ook om hoe groot de rol is die internet in hun dagelijks leven speelt, en hoe die levens kunnen worden beïnvloed door wat er online gebeurt. Alleen door naar beide zaken te kijken kunnen we een compleet beeld krijgen van wat er speelt."

Als voorbeeld van het samengaan tussen de echte en virtuele wereld noemde Noble een computerbestand dat de blauwdruk van een wapen bevatte, dat via een 3D-printer geprint werd. Hierdoor was het mogelijk om een ontraceerbaar wapen te maken dat door iedereen met de juiste technologie te maken is.

Reacties (3)
04-09-2013, 14:52 door Anoniem
"Alleen een wereldwijd netwerk van partners is in staat om het internet tegen cybercriminelen te beschermen, dat liet Interpol secretaris-generaal Ronald Noble tijdens de Underground Economy 2013 conferentie weten. "

Tja, en die partners bestaan uit bedrijven die bovenal bezig zijn met de vraag hoe ze winst kunnen maken, en al het andere is daaraan ondergeschikt. Welk bedrijf heeft behoefte aan het beschermen van internet, wanneer dit geen cashflow oplevert ? Ook bij beveiligingsbedrijven merk je dat je vooral niet moet verwachten dat ze iets doen wat buiten contractuele afspraken valt.
04-09-2013, 19:31 door Anoniem
Hele speciale conferentie, moet je voor uitgenodigd worden, en dan komen er lutsers dit soort patente onzin vertellen. Naast het "partner" geneuzel wordt er weer flink met FUD gestrooid. In de beste traditie van de computerbeveiligingsindustrie, dat dan weer wel.

Maar wat is nou een "ontraceerbaar wapen"? Het ding wat'ie noemt is als wapen te jammer om te gebruiken, en er moet nog steeds een (traceerbare) patroon in. Je moet zeg maar het ding tegen iemand aandrukken om raak te schieten, en dan kan je wellicht beter met een visdraad tussen twee houten handvatten in de weer.

Of bedoelt'ie wellicht dat wapens overal te maken zijn? Zo breedverspreid zijn 3dprinters nog niet. En er moet alweer nog steeds een patroon in het resultaat, of wilde je die ook gaan 3dprinten?. Als je dan toch bezig gaat kun je beter op de zwarte markt een echt wapen kopen. Kost net zoveel als een 3dprinter, schiet wel behoorlijk, de patronen kun je ook via dat kanaal krijgen, en bij juist inkopen zit er net zo goed geen serienummer aan.

Als ik buiten de wet stond, dan wist ik het wel. Dan heb ik iets nodig dat werkt, en wat een flink aantal patronen achterelkaar kan verschieten. Wat ik niet nodig heb is iets waarvan ik vantevoren niet weet of het in mijn hand ontploft, waarvan ik na ieder schot niet alleen een nieuwe patroon erin moet frutselen, maar ook een nieuwe loop, of dat het reeds van dagelijks bij me dragen uitelkaar gevallen is.

Dat hoort een politieman ook te weten. Dus of hij staat willens en wetens een lulverhaal op te hangen, of hij is volstrekt ongeschikt om secretaris-generaal van interpol te spelen.

Als ik het me goed herinner was dit ook de man die nieuwe kleurgecodeerde controlepoortjes presenteerde, en serieus verwachtte dat overheden netjes in de chip van het paspoort uitgereikt aan de eigen onderdanen zouden coderen of ze dachten dat hun onderdaan een terrorist was, wat dan uitmaakte of ze door een "makkelijk" of een "moeilijk" poortje moesten gaan.

Werkelijk, vol met briljante plannen die man. Dit soort tuigh van de hoogste riggels is gewoon te gevaarlijk om lost te laten lopen. Dus verstoppen ze zich maar in conferenties slechts toegankelijk op uitnodiging. Waar ze alleen maar meer schade toebrengen aan alle brave burgers, en tegelijkertijd het niet voorelkaar krijgen werkelijk de veiligheid te vergroten, of zelfs maar een extra terrorist te pakken. Hooguit een extra domme.
04-09-2013, 20:58 door schele - Bijgewerkt: 04-09-2013, 20:58
Komen ze weer hoor, met die 3D printer wapens. Die dingen zijn nauwelijks te gebruiken: de paar die meer dan 1 schot overleven zijn zonder statief amper effectief op meer dan 30 meter en gebruiken nog steeds echte, traceerbare patronen. Is niet dat iemand met z'n 3D printer even een wapen uitpoept waarmee tie op rampage kan gaan. Heb thuis een volstrekt legale luchtbuks liggen waarmee ik op 50 meter, schot na schot, iemand kan raken en daar hoor je niemand over.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.