image

Kaspersky: uitbraak iPhone-malware is nachtmerrie

zondag 8 september 2013, 16:09 door Redactie, 3 reacties

Android is op dit moment het favoriete doelwit van cybercriminelen, maar mocht het ooit tot een grootschalige uitbraak komen, dan kan die op de iPhone voor de meeste schade zorgen. Dat beweert Eugene Kaspersky, oprichter van het gelijknamige Russische anti-virusbedrijf.

Op dit moment vormt mobiele malware op nog geen enkel platform een grote bedreiging, maar dat kan voor Android in de toekomst veranderen. "Ik ben bang dat we vroeger dan later een serieus probleem met de veiligheid van Android zullen krijgen", aldus Kaspersky tegenover de Wall Street Journal. "Het gevaarlijkste scenario waar ik echter bang voor ben is met iPhones."

Een grootschalige uitbraak op de iPhone is volgens de virusbestrijder onwaarschijnlijk, omdat het zeer lastig is om malware voor iOS te ontwikkelen, aangezien het een gesloten omgeving is. "Maar elk systeem heeft kwetsbaarheden en in het ergste geval, als er miljoenen apparaten besmet raken, is er geen anti-virus, omdat anti-virusbedrijven niet het recht hebben om echte beveiliging [voor Apple] te ontwikkelen."

Mobiele virusscanner

Hoewel Kaspersky wel een virusscanner voor Android aanbiedt, verwacht hij nog geen snelle groei in het mobiele segment. "De situatie is hetzelfde als met de anti-virusproducten voor de computer. In de eerste helft van de jaren 1990, en zelfs drie jaar na Windows 95, was de anti-virusmarkt zeer klein. Toen kwam het Chernobyl-virus dat computers fysiek beschadigde en was een virusscanner op de computer opeens een must have."

Reacties (3)
09-09-2013, 22:05 door Anoniem
Daar gaan we weer! Wij van W.C. eend adviseren W.C. eend.
10-09-2013, 10:51 door Anoniem
Door Anoniem: Daar gaan we weer! Wij van W.C. eend adviseren W.C. eend.

Waar lees jij dat ze zichzelf adviseren?
11-09-2013, 07:30 door Anoniem
Door Anoniem: Daar gaan we weer! Wij van W.C. eend adviseren W.C. eend.

Veel te veel Apple-gebruikers wanen zichzelf onkwetsbaar, en dat is onterecht. Ik vind het een doorn in het oog dat ik mijn iPhone niet kan beveiligen met software van Kaspersky (of andere soortgelijke software).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.