image

Tiener koopt stiekem WikiLeaks-server via eBay

zaterdag 14 september 2013, 06:56 door Redactie, 3 reacties

Een Amerikaanse man stond vreemd te kijken toen zijn 17-jarige zoon voor 33.000 dollar een webserver van WikiLeaks had gekocht, die via veilingsite eBay werd geveild. De server was begin deze maand door het Zweedse hostingbedrijf Bahnhof op eBay gezet, tot woede van WikiLeaks.

Op de server stonden allerlei geheime documenten die de klokkenluiderwebsite openbaar maakte. Volgens WikiLeaks had Bahnhof geen toestemming gevraagd om de server te veilen of voor marketingdoeleinden te gebruiken. Het hoogste bod op de Dell Poweredge R410 server was 33.000 dollar, hoewel de machine misschien een straatwaarde van 4.000 dollar heeft.

Samenzweringstheorie

Na het sluiten van de veiling liet de koper weten dat hij van de deal wilde afzien. De zoon van de man had zonder zijn medeweten of toestemming zijn eBay-account gebruikt en verschillende keren geboden. "Mijn zoon is 17 jaar oud en dol op samenzweringstheorieën", zo liet de man aan de CEO van Bahnhof weten, aldus Wired.

Het hostingbedrijf stelt dat het om een primaire webserver van WikiLeaks ging, maar de klokkenluiderwebsite ontkent dit. Wel zouden op de machine de logs van de Irakoorlog hebben gestaan. De machine gaat nu naar de nummer twee, die 32.900 dollar had geboden. Dit zou wel een echte koper zijn.

Image

Reacties (3)
14-09-2013, 07:58 door schele
Heeft Wikileaks nog maar zo weinig controle over hun spullen dat hosting bedrijven gewoon kunnen gaan veilien?
Of zijn ze bij nader inzien boos dat ze er niet zelf aan gedacht hebben hun servers voor 800% opslag te veilien?

Offtopic: Iemand bij de redactie was vroeg op geloof ik? Zoveel artikelen op de zaterdagochtend, goed bezig hoor.
14-09-2013, 09:37 door Anoniem
@schele
Volgens mij is de server nooit van hun geweest en hebben ze die gewoon gehuurd. Als het hun server was (colocatie) zou dit zeker niet gebeuren
16-09-2013, 09:48 door Anoniem
De data op de server is niet het eigendom van de hosting partij. Geeft wel weer te denken voordat we met zijn allen de cloud in gaan. Als je dus dit soort zaken niet regelt via versleuteling kun je dus goed nat gaan. Dus alles versleutelt draaien en geen certificaten of wachtwoorden lokaal op disk plaatsen. Alleen maar via een automatisch mechanisme met puur in memory, leuk idee voor een nieuwe functionaliteit in een hypervisor..., kunnen ontsleutelen en dan dan doen in hypervisor laag BUITEN het OS.

Wie pakt m op in de linux gemeenschap???

My two cents...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.