image

Besmette apps op Google Play 700.000 keer gedownload

dinsdag 8 mei 2012, 10:23 door Redactie, 2 reacties

Zeventien kwaadaardige apps op Google Play, zoals de Android Marktplaats tegenwoordig heet, zijn meer dan 700.000 keer gedownload. Tien apps gebruiken het programma AirPush om vervelende en opdringerige advertenties te tonen, terwijl zes apps de Plankton malware bevatten. Deze kwaadaardige code maakt verbinding met een command & control (C&C) server.

Spyware
De zeventiende app waar anti-virusbedrijf Trend Micro voor waarschuwt is Spy Phone PRO+. Dit is een spyware-programma dat een aanvaller op de telefoon van zijn slachtoffer moet installeren. Vervolgens kan de aanvaller de locatie van het toestel via een website volgen, maar ook sms-berichten lezen en de belgeschiedenis bekijken.

Deze app alleen was al meer dan 100.000 keer gedownload. Bij elkaar hebben de 17 kwaadaardige apps meer dan 700.000 downloads. De meeste apps lijken zich op Chinees sprekende gebruikers te richten.

Reacties (2)
08-05-2012, 17:29 door Vergeten
Oftewel, 10 ervan kan je niet echt besmet noemen maar maken gewoon gebruik van het irritante AirPush. De andere zes is dus Plankton, maar zoals ik het lees gaat het om Chinese Apps en dus hebben wij (zoals zo vaak) geen last hiervan.

Dat laatste is niet besmet maar is gewoon Spyware. Dit heb je ook voor Windows bijv. wat gewoon legaal is.

Beetje paniekzaaien ALweer Trend Micro? Zoals ik eerder zei, blijf bij je Open-Source Hijackthis.. rest stellen jullie niks voor.
03-01-2013, 18:22 door Anoniem
Tien apps? Hahahaha.. 90% van de aangeboden apps is gewoon spyware! Niet dat dat ergens anders anders zou zijn. Het is gewoon belachelijk dat Google toelaat dat app producenten massaal iedereen bespioneren. Bijvoorbeeld een wekker app die toegang eist tot strikt persoonlijke gegevens zoals je agenda, contacten, sms, email etc. of een zaklamp app die volledige toegang wil hebben tot de camera's op je toestel, zodat ze zonder verdere toestemming of wetenschap van de gebruiker, foto's of films kunnen maken. Ik begrijp best dat ze geld willen verdienen, maar dit slaat helemaal nergens meer op.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.