Na eigenaren van een iPhone en iPad kunnen ook gebruikers van een Android-toestel tekstberichtjes uitwisselen die zichzelf na een bepaalde tijd vernietigen. De Wickr-app verscheen vorig jaar juni al voor iOS. De app moet gebruikers tegen afluisteren door overheidsdiensten beschermen.
Daarnaast zou de app voorkomen dat gebruikers sporen achterlaten, aangezien verstuurde en ontvangen berichtjes niet zouden zijn terug te halen. Wickr werd opgericht door een Amerikaans team van beveiligings- en privacyexperts die stellen dat privécommunicatie een universeel mensenrecht is, dat zeer belangrijk voor een vrije samenleving is. "Tegenwoordig bestaat dat recht bijna niet meer", aldus de ontwikkelaars.
De app gebruikt AES256, ECDH521 en TLS om berichten te versleutelen. Daarbij worden de sleutels niet op de servers van Wickr opgeslagen en zijn ook niet in handen van de ontwikkelaars. Verder zou er geen informatie met vreemden worden gedeeld en verwijdert de app metadata van bijlagen. De app gebruikt daarnaast een proxy voor de communicatie en is multiplatform. Wickr-gebruikers kunnen daardoor probleemloos met elkaar communiceren, ongeacht het gebruikte platform.
Wickr implementeert daarnaast Perfect Forward Secrecy (PFS) door ervoor te zorgen dat er voor elke sessie unieke encryptiesleutels worden gebruikt, die na afloop van de sessie "forensisch vernietigd" worden. Geen enkele andere app zou dit op het moment doen.
De basisdienst van de app is gratis, maar in de toekomst zijn de ontwikkelaars van plan om de power users, de top drie procent gebruikers, voor professionele telefoongesprekken en berichten te laten betalen. De ontwikkelaars benadrukken dat ze geen geld aan advertenties en persoonlijke gegevens verdienen.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.