image

15% Amerikanen gebruikt geen internet en e-mail

donderdag 26 september 2013, 15:36 door Redactie, 3 reacties

Eén op de zeven Amerikanen van 18 jaar en ouder maakt geen gebruik van het internet of e-mail, mede uit angst voor spam en malware. Dat blijkt uit onderzoek van het Pew Research Center. Van de mensen die in de VS niet online zijn zegt 34% dat het internet niet relevant voor ze is.

Zo hebben ze geen interesse in het web, willen ze het niet gebruiken of hebben ze er geen behoefte aan. 32% van de niet-gebruikers stelt dat het internet niet gebruiksvriendelijk is. Zo zou het lastig of frustrerend zijn om online te komen, zijn ze fysiek niet in staat of maken ze zich zorgen over problemen zoals spam, spyware en hackers. Dit percentage is volgens de onderzoekers veel hoger geworden dan bij eerdere onderzoeken het geval was.

Kosten

Voor 19% van de niet-gebruikers zijn de kosten van een computer en een internetverbinding de voornaamste reden om niet online te gaan, terwijl 7% niet over een internetverbinding kan beschikken omdat die fysiek niet aanwezig is. Zelfs bij de 85% van de Amerikanen die wel online gaat zijn er verschillen zichtbaar. Zo heeft 9% van deze groep thuis geen beschikking over internet, maar gebruikt wel internet buiten de deur. Wederom zijn kosten de voornaamste reden hiervoor.

Image

Reacties (3)
26-09-2013, 15:51 door Anoniem
Kennelijk hebben de onderzoekers ook geen flauw benul van wat "internet" nou precies betekent.

Hint: Het is niet "webpaginas" of "die blauwe e op je desktop".
26-09-2013, 23:22 door schele
Dat zal toch overal zon beetje hetzelfde zijn? Helft van de 70+ plussers zit niet op internet en dan zit je zo aan 15% totale populatie.

85% van de amerikanen zit op internet
Precies hetzelfde, maar klinkt toch anders. Statistiek... blijft zinloos als het op deze manier wordt ingezet.
27-09-2013, 17:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.