De aanval zou er echter ook voor hebben gezorgd dat de website verschillende weken niet kon worden bijgewerkt, waardoor er verouderde informatie over verschillende subsidieprogramma's op de site bleef staan.
Alhoewel dit vreemd lijkt, is het in diverse organisaties wel verklaarbaar. Bijwerken van een site staat dan op een bepaald tijdstip in de planning, bijvoorbeeld iedere maand een dag. Als het op dat moment niet lukt, dan zijn veel organisaties niet flexibel genoeg om met de planning te schuiven. De persoon die de site moet bijwerken kan geen werk doen dat voor de volgende dag staat gepland (om allerlei, soms zeer legitieme, redenen). Hij doet dus niks en heeft morgen geen tijd om alsnog de site bij te werken.
Ik weet niet in hoeverre dit die student is aan te rekenen.
Een verontrustender punt is de straf. Als ik met een spandoek voor het gemeentehuis ga staan, zodat niemand er in of uit kan, dan mag ik toch wel enige tijd blijven staan. Ook als een bezoeker niet naar binnen kan om bijvoorbeeld subsidie aan te vragen. In veel gevallen wordt zelfs de sluitingstermijn voor die subsidie aangepast.
Als ik wat te lang blijf staan, wordt ik vriendelijk verzocht om aan de kant te gaan. Doe ik dat na enige tijd niet, dan wordt ik opgepakt, krijg een boete en mag de volgende dag daar weer gaan staan. Doet iemand dat met bepaalde (!) electronische middelen, dan is het plotseling erger dan doodslag.
Betreffende die "andere" electronische middelen. Een vergelijkbare discussie is er vroeger geweest of je recht op vrijheid van meningsuiting ook gold als je een megafoon gebruikte om je mening te verkondigen. Ook toen waren er mensen die meenden dat als je zelf niet hard genoeg kon roepen, je dan maar niet moest protesteren.
Het verbieden van gebruik van de computer om de digitale voordeur van een organisatie te blokkeren, staat gelijk aan het verbieden van het gebruik van een megafoon tijdens een demonstratie.
Peter