image

Vrouwen vs mannen tijdens hackerwedstrijd

dinsdag 22 mei 2012, 08:07 door Redactie, 2 reacties

Om voor eens en altijd te bepalen of vrouwen werkelijk beter in social engineering zijn, vindt er tijdens de komende Def Con hackerconferentie een heuse 'Battle of the SExes' plaats. De wedstrijd wordt georganiseerd door social-engineer.org. Social engineering is de kunst om informatie van mensen te ontfutselen en kan net zo waardevol als een technisch complexe hack zijn. Al enige jaren vindt de social engineering-wedstrijd tijdens Def Con plaats.

Niet alleen zouden vrouwen beter in het uitvoeren van social engineering zijn, door hun vrouwelijke intuïtie zouden ze ook aanvallen door social engineers beter weten te weerstaan.

Wedstrijd
Tijdens de wedstrijd wordt één vrouwelijke deelnemer aan één mannelijke deelnemer gekoppeld en krijgt men één bedrijf om aan te vallen. De deelnemers krijgen twee weken voor de wedstrijd door om welk bedrijf het gaat, zodat ze voldoende informatie vooraf kunnen verzamelen. De wedstrijd wordt gewonnen door degene die het snelst bepaalde informatie via de telefoon weet te achterhalen.

Het is echter de vraag of de competitie voldoende vrouwelijke deelnemers krijgt. Bij de editie van 2010 deed slechts één vrouw mee. Def Con 20 vindt van 26 t/m 29 juli plaats in Las Vegas. Deze week wordt er tijdens Hack in the Box Amsterdam ook een soortgelijke social engineering competitie georganiseerd.

Reacties (2)
22-05-2012, 11:31 door Anoniem
Als een vrouw in de ICT, lijkt me het geweldig mee te doen met zo'n wedstrijd. Het is altijd erg jammer om sommige mannen te horen als het gaat om vrouwen in de IT, vele vrouwen haken daarom ook af.
22-05-2012, 17:29 door Anoniem
@anoniem: Zie de laatste zin in het bericht. Wat let je? ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.