image

Beveiligingsexperts prijzen opmars Google Chrome

woensdag 23 mei 2012, 12:20 door Redactie, 9 reacties

Onlangs werd bekend dat Google Chrome de meest gebruikte browser in de wereld is, iets waar sommige beveiligingsexperts erg blij mee zijn. De cijfers van meetbureau StatCounter, dat Chrome als populairste browser op de planeet uitriep, zijn controversieel. Zo zou China in de cijfers nauwelijks zijn meegenomen, terwijl in dit land Internet Explorer zeer populair is. Volgens concurrerend meetbureau Net Applications, dat China wel laat meewegen, is IE dan ook nog altijd de populairste browser.

Toch heeft Chrome een groot deel van de markt veroverd. Volgens StatCounter komt dat deels doordat steeds meer bedrijven de browser gebruiken. En dat is opmerkelijk, aldus beveiligingsbedrijf eEye Digital Security. Google Chrome stond in 2010 vanwege het aantal beveiligingslekken in de browser nog bovenaan de "Dirty Dozen" lijst van Bit9.

Java
De beveiliger hekelde Chrome's hoge notering, omdat het door de ingebouwde Flash Player en PDF-lezer en sandbox-beveiliging juist meer beveiliging dan andere browsers biedt. "We zijn blij om te zien dat anderen het met ons eens zijn en dat verkeerde informatie geen invloed op Chrome's groei heeft gehad, aangezien de browser over sterke beveiligingsmaatregelen beschikt."

De lijst van Bit9 bevat volgens eEye nog meer fouten. Zo staat Java op een zesde plek, terwijl dit nu één van de meest aangevallen softwareprogramma's is. "Dit laat zien dat het aantal beveiligingslekken in een product geen graadmeter voor de veiligheid is."

Reacties (9)
23-05-2012, 14:06 door spatieman
ADD browser..
23-05-2012, 15:54 door Anoniem
het mag misschien wel veilig zijn maar in hoevere is dat ook gesteld met je privacy.
23-05-2012, 16:44 door Zipper306
Sorry, maar je moet als bedrijf toch wel gek zijn als je Google browser gebruik, daardoor weet Google zowat alles van dat bedrijf, Google Chrome is en blijft spyware van ergste soort.
23-05-2012, 16:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-05-2012, 17:11 door Anoniem
Je kunt ook de diverse andere browsers gebruiken die op het open-source project Chromium gebaseerd zijn. Google Chrome is in die zin gewoon Chromium met daaraan toegevoegd de tracking-opties. Gebruik van de "originele" chromium of één van de privacy-enhanced versies ervan, geeft je het voordeel van de fijne werking van de browser terwijl ook je privacy niet slechter af is dan met andere browsers (jaja, adBlock is ook beschikbaar voor chromium!).
23-05-2012, 18:48 door Anoniem
Is dat wel zo hetgeen hierboven staat beschreven over Chromium ?
Chromium is toch ook van Google, wie garandeert mij 100% dat er geen tracking-opties, et cetera hierin verwerkt is ?
23-05-2012, 20:24 door Anoniem
Door Anoniem: Je kunt ook de diverse andere browsers gebruiken die op het open-source project Chromium gebaseerd zijn. Google Chrome is in die zin gewoon Chromium met daaraan toegevoegd de tracking-opties. Gebruik van de "originele" chromium of één van de privacy-enhanced versies ervan, geeft je het voordeel van de fijne werking van de browser terwijl ook je privacy niet slechter af is dan met andere browsers (jaja, adBlock is ook beschikbaar voor chromium!).
Mooie reactie, Comodo Dragon is een van de mooiste die als je wilt veilige DNS servers gebruikt.
24-05-2012, 11:28 door Anoniem
Door Zipper306: Sorry, maar je moet als bedrijf toch wel gek zijn als je Google browser gebruik, daardoor weet Google zowat alles van dat bedrijf, Google Chrome is en blijft spyware van ergste soort.


En hoeveel bewijs heb jij hiervan... En waarom denk jij dat dit niet het geval zou kunnen zijn bij Safari, Firefox, IE, etc...

Het is altijd heel makkelijk om als het woord Google gebruikt wordt meteen over privacy te beginnen, maar persoonlijk vind ik Google Chrome een erg fijn product en ik wordt momenteel nog niet thuis door vreemde mannen in zwarte pakken, die mij met mijn naam aanspreken ondervraagd over 'waarom ik bepaalde sites aan het bezoeken ben'.
24-05-2012, 12:51 door Anoniem
Beveiligingsexperts ??!
Die een product van Google prijzen ??!!!

Zeker beveiligingsexperts die werken bij of voor de overheid ...

De wereld is compleet doorgeslagen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.