image

Gratis veilige chat-app voor iOS en Android gelanceerd

dinsdag 8 oktober 2013, 12:34 door Redactie, 6 reacties

Onderzoekers hebben een gratis app voor Android-smartphones en iPhones gelanceerd waarmee gebruikers op veilige wijze met elkaar kunnen communiceren. De SafeSlinger-app werd begin dit jaar al aangekondigd en wordt opnieuw door de ontwikkelaars onder de aandacht gebracht.

SafeSlinger is ontwikkeld door onderzoekers van de Carnegie Mellon Universiteit en moet ervoor zorgen dat zowel iOS- als Android-gebruikers op veilige wijze gegevens met elkaar kunnen uitwisselen. De gratis app laat gebruikers direct met elkaar communiceren, waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van een tussenpartij.

Veilig communiceren

"SafeSlinger geeft je het vertrouwen dat de persoon met wie je communiceert ook de persoon is die hij zegt te zijn", zegt programmeur Michael Farb. "De belangrijkste feature die SafeSlinger biedt is het veilig communiceren en uitwisselen van bestanden, zonder dat de telecomprovider of welk ander apparaat dan ook, behalve mijn eigen smartphone, hoeft te worden vertrouwd."

De app gebruikt end-to-end encryptie om informatie die gebruikers uitwisselen te versleutelen. Veel chat-apps zouden berichten nog altijd onversleuteld versturen. Daardoor lopen gebruikers het risico dat hun communicatie wordt afgeluisterd. SafeSlinger garandeert zowel de authenticiteit als vertrouwelijkheid van de berichten. De app is te downloaden via Google Play en de Apple App Store.

Image

Reacties (6)
08-10-2013, 12:50 door Anoniem
Safeslinger heeft toegang nodig tot:

Telefoonoproepen
Telef.status en id lezen

Systeemhulpmiddelen
Slaapstand van de telefoon voorkomen

Netwerkcommunicatie
Volledige internet toegang

Opslag
Inhoud van USB-opslag aanpassen/
verwijderen

Uw persoonlijke gegevens
Contactgegevens lezen, contactgegevens
opslaan

Hardware instellingen
Trilstand aansturen

Uw accounts
Bekende accounts ontdekken

Netwerkcommunicatie
Netwerkstatus weggeven, gegevens van
internet ontvangen
08-10-2013, 12:55 door Anoniem
Hoe zit het nu met de veiligheid als je de App toegang machtigingen geeft voor:
- Telef. status en ID lezen,
- Slaapstand van telefoon voorkomen
- Volledige internettoegang
- Inhoud van USB-opslag wijzigen of verwijderen
- Contactgegevens lezen en opslaan
- Trilstand aansturen
- Bekende accounts ontdekken
- Netwerkstatus weergeven, gegevens van Internet ontvangen
- Testtoegang tot beveiligde opslag

Privacy? Dat is een illusie!
08-10-2013, 13:55 door Briolet
Door Anoniem: Hoe zit het nu met de veiligheid als je de App toegang machtigingen geeft voor:

- Contactgegevens lezen en opslaan

Privacy? Dat is een illusie!

Tja, maar ik denk niet dat mensen deze app willen gebruiken als ze elke keer de contactgegevens uit het hoofd moeten intikken. Volgens mij verwachten de gebruikers het zelfs dat het telefoonboek gebruikt wordt.

En ik ben blij met toestellen die de USB opslag gebruiken omdat mijn toestel daar veel ruimte heeft terwijl het interne geheugen zeer beperkt is.
08-10-2013, 14:00 door Anoniem
In plaats van te piepen over de rechten die de app wilt hebben (want niemand heeft Facebook op zijn telefoon zeker :')), zou je beter een punt kunnen maken van deze kleine lettertjes op de website van SafeSlinger:

- We gratefully acknowledge support given to this project. This research was supported by CyLab at Carnegie Mellon under grants DAAD19-02-1-0389 and W911NF-09-1-0273, from the Army Research Office, and by support from NSF under award CCF 0424422, and CNS-1050224, and by gifts from Google.
08-10-2013, 14:28 door Anoniem
Ik heb een hele tijd geleden (zeker meer dan een jaar geleden iig) een van de eerste versies getest. Was toen niet echt bruikbaar. zal weer eens kijken
09-10-2013, 11:34 door hx0r3z
Door Anoniem: In plaats van te piepen over de rechten die de app wilt hebben (want niemand heeft Facebook op zijn telefoon zeker :')), zou je beter een punt kunnen maken van deze kleine lettertjes op de website van SafeSlinger:

- We gratefully acknowledge support given to this project. This research was supported by CyLab at Carnegie Mellon under grants DAAD19-02-1-0389 and W911NF-09-1-0273, from the Army Research Office, and by support from NSF under award CCF 0424422, and CNS-1050224, and by gifts from Google.

Honeypot van Google/NSA voor criminelen.. Zou je niet denken? Ik vertrouw Google voor geen cent meer. Al lang niet meer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.