image

VS: SCADA-systemen geen doelwit van Flame

vrijdag 1 juni 2012, 10:34 door Redactie, 1 reacties

Industriële controlesystemen zijn voor zover bekend geen doelwit van het Flame-virus, aldus de Amerikaanse overheid. Het Industrial Control Systems Cyber Emergency Response Team (ICS-CERT) en het United States Computer Emergency Readiness Team (US-CERT) hebben een gezamenlijk Security Awareness Report over de geavanceerde malware gepubliceerd. "Gebaseerd op de eerste rapportages en analyses van deze malware, is er geen bewijs dat sKyWIper (Flame) zich specifiek op industriële controlesystemen (ICS) richt. Iets wat bij Stuxnet wel het geval was.

Maatregelen
Tevens zeggen zowel ICS-CERT als US-CERT dat er geen Flame-infecties in de VS zijn gerapporteerd. Toch adviseren beide instanties dat organisaties beschermende maatregelen tegen deze dreiging nemen.

Het gaat dan om het updaten van de virusscanner, het beperken van netwerktoegang voor alle controlesystemen, waarbij dit soort apparaten helemaal niet aan het internet moeten worden gehangen, het isoleren van remote devices en controle systeemnetwerken en het gebruik van Virtual Private Networks (VPN) als toegang vereist is.

Reacties (1)
01-06-2012, 17:29 door Anoniem
Dit kunnen ze alleen beweren als ze de werking al kennen. Dat kan alleen NU al het geval zijn, als ze het zelf hebben ontwikkeld. Zoals een antivirusbedrijf al zei, zal het naar schatting 10 jaar duren voordat de werking van de malware is doorgrond.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.