Mira,
Mijn excuses voor de late reactie.
Het lijkt misschien complexer dan dat het in werkelijkheid is.
De acroniemen die ik gaf (sorry daarvoor, het is een slechte gewoonte om aan te nemen dat anderen bij voorbaat weten wat die acroniemen betekenen - excuus) en de uitleg die je daarbij hebt opgezocht zijn inderdaad correct.
Misschien dat ik het zo wat kan verduidelijken:
Heb je het hier over één enkele computer (die volledig op Linux draait), die gescheiden is in een server-deel en client-deel ?
“ dat “ = wat makkelijker kunnen doen ? Copieren en pasten in het algemeen ? Ook bijvoorbeeld van/naar PowerBook dat op Linux met VNC client draait ?
Ja, althans, hij hoeft niet op Linux te draaien, dat kan ook windows zijn (helaas is VMware Workstation niet voor OSX beschikbaar). EDIT: zie onderaan de post, er is wel virutalisatie software beschikbaar voor OSX!
“host” = fysiek mijn iMac of een usersaccount ?
'Host' zou dus inderdaad je eigen fysieke machine moeten zijn, dus je fysieke iMac (behalve dan dat VMware niet op OSX draait, maar je snapt denk ik wel wat ik bedoel).
“ dat “ = wat makkelijker kunnen doen ? Copieren en pasten in het algemeen ? Ook bijvoorbeeld van/naar PowerBook dat op Linux met VNC client draait ?
Ja, inderdaad. Met remote desktop (VNC in dit geval) kun je eenvoudig tussen diverse machine schakelen (tussen de 'host', je eigen fysieke machine en een virtuele machine binnen die fysieke host in dit geval)
Misschien dat dit het wat duidelijker maakt:
Jouw machine, laten we als voor beeld een windows machine nemen, word gebruikt als 'host'.
Je installeert op je windows machine het programma VMware Workstation of VMware Player (zelf gebruik ik VMware workstation).
Op het moment dat je VMware Workstation geinstalleerd hebt, kun je dmv de volgende link een virtuele machine aanmaken:
url]http://www.slideshare.net/marciniwinski/creating-a-new-vm-in-vmware-workstation[/url]
Als je virtuele machine is aangemaakt, kun je deze starten en een ISO (in jouw geval, omdat je OSX hebt heet dat een DMG bestand geloof ik) als 'cd/dvd rom' instellen.
Op die manier zal je virtuele machine vanaf de image (ISO / DMG) starten en zul je zien dat de virtuele machine opstart zoals een normale computer.
Vervolgens kun je dan het OS installeren zoals je dat gewend bent, of natuurlijk een Live CD draaien.
Een mooi video-voorbeeld is misschien deze youtube link:
http://www.youtube.com/watch?v=YE_6tKCeS1g.
Daarin word het uitgelegt en kun je zien hoe het nu eigenlijk werkt.
Het nadeel is dus wel, omdat je OSX gewend bent, dat je over zal moeten stappen naar windows of Linux.
Overigens kun je met wat tweaks wel weer OSX als een virtuele machine draaien :)
Je zou dus bijvoorbeeld een Linux machine als host kunnen gebruiken, en binnen die fyseike Linux host dus OSX en/of andere machines draaien.
edit:
Ik zie dat er wel een vorm van VMware voor OSX is genaamd 'VMware fusion'. Een goed alternatief (volgens het artikel) is 'parralels'.
Zie deze link voor meer informatie:
http://www.cultofmac.com/213270/why-parallels-not-vmware-fusion-is-the-best-virtualization-software-for-most-mac-users/Wat betreft GrowlyNotes, de oplossing zou dus kunnen zijn om 'parallels' te instaleren op OSX of om een Linux/windows machine te draaien met daarin een virtuele machine met OSX. Je kunt de developers idd vragen of ze 't ook voor Linux of windows (of beide) beschikbaar willen maken - dmv donaties of niet - maar ik zou daar niet mijn geld op inzetten.
Ik hoop dat dit 't wat meer duidelijk maakt en dat je weer verder kan!
Groet,
B0xerz