image

Gratis patch voor Adobe Photoshop en Illustrator

dinsdag 5 juni 2012, 10:39 door Redactie, 1 reacties

Adobe heeft de gratis patch voor Adobe Photoshop CS5 en Illustrator CS5 die het vorige maand beloofde beschikbaar gemaakt. Begin mei waarschuwde Adobe voor verschillende ernstige lekken in de grafische bewerkingssoftware waardoor aanvallers het onderliggende systeem konden overnemen.

In Photoshop zou een aanvaller via een kwaadaardig .TIF-bestand willekeurige code op de computer kunnen uitvoeren. In het geval van Illustrator ging het om vijf kwetsbaarheden, maar liet Adobe niet weten wat de specifieke aanvalsvector was. Om de problemen te verhelpen hadden CS5-gebruikers als enige keuze het upgraden naar CS6, wat een betaalde upgrade is die honderden euro's kost.

Gratis
Een dag later liet Adobe weten dat de upgrade niet verplicht was, aangezien de software toch geen doelwit van hackers zou zijn. Vanwege de felle kritiek op de handelswijze kwam Adobe op het besluit terug en kondigde aan dat het toch een gratis beveiligingsupdate zou uitbrengen, die nu beschikbaar is.

Reacties (1)
06-06-2012, 00:42 door Whoops
Door Redactie: Vanwege de felle kritiek op de handelswijze kwam Adobe op het besluit terug en kondigde aan dat het toch een gratis beveiligingsupdate zou uitbrengen, die nu beschikbaar is.
Onnodige reputatie schade. Beter direct een patch uitbrengen.
Adobe had dergelijke kritiek toch kunnen verwachten?
Maarja. Eind goed, al goed.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.