image

"Trage computer groter probleem dan malware"

vrijdag 1 november 2013, 11:52 door Redactie, 8 reacties

Onderzoek onder duizend ervaren Amerikaanse en Canadese computergebruikers wijst uit dat een meerderheid een trage computer een groter probleem vindt dan malware. Op de vraag wat het grootste probleem is, noemde meer dan de helft een trage computer, terwijl 13,4% malware aanwees.

Ook crashende applicaties en hardwareproblemen werden genoemd. "De meeste mensen geven toe dat ze teveel programma's tijdens het opstarten hebben draaien en dat hun pc te oud is, terwijl andere virussen de schuld geven. We hadden verwacht dat ze bozer zouden om malware die wachtwoorden of geld van hun bankrekening steelt, maar het bleek uiteindelijk een trage computer te zijn", aldus Florin Andrei van anti-virusbedrijf Bitdefender, dat het onderzoek liet uitvoeren.

Eerder deze week publiceerde de overheid een onderzoek onder Nederlandse internetgebruikers. Daaruit bleek dat 61% van de respondenten geen behoefte heeft aan informatie over hoe ze zich tegen de risico's op internet kunnen beschermen.

Reacties (8)
01-11-2013, 12:03 door Anoniem
Logisch toch? Je zit je constant met een trage computer te ergeren aan die traagheid. Dat er af en toe iets echt fout kan gaan door malware is lang niet zo zichtbaar, ook al weet je intellectueel dat malware een serieus risico is.
01-11-2013, 12:12 door Anoniem
Duh. De meeste mensen zullen prima weten wanneer ze een trage computer hebben, maar of ze weten of malware hebben (en er ook nog werkelijk last van hebben)... Waarschijnlijk niet.
01-11-2013, 12:30 door Mysterio
Dat is toch logisch? Een trage computer is iets waar je dagelijks mee te maken hebt en waar je dagelijks last van hebt. Malware valt onder de categorie 'ziektes' en normaal gesproken hebben we niet op dagelijkse basis last van een ziekte. Als je mensen vraagt of ze meer last hebben van de griep of van files, dan vermoed ik dat files ook een grotere bron van irritatie zijn dan de griep.
01-11-2013, 13:14 door Anoniem
Wat nog ironischer is is dat malware juist je computer trager maakt.
01-11-2013, 13:34 door Anoniem
Idee: de nieuwe insteek voor de volgende anti-malware campagne: haal de malware uit je computer, dan wordt-ie sneller!
01-11-2013, 13:55 door Mysterio
Door Anoniem: Wat nog ironischer is is dat malware juist je computer trager maakt.
Niet per definitie. Een virusscanner kan ook nog een behoorlijke impact op de snelheid hebben.
02-11-2013, 00:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-11-2013, 17:29 door john west
Volgens mij maken de updates Windows ook trager.
Ook de enorme vervuiling van de webbrowsers en het register maken Windows traag en onstabiel.
Ik gebruik de webbrowser in Sandboxie,bij het wissen is 100 MB normaal.
Al met al een primitief krakkemikkig systeem,netheid schijnt niet te kunnen ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.