Supporters van de 28-jarige Brit Lauri Love, die eind oktober door de National Crime Agency (NCA) werd opgepakt op verdenking van het hacken van duizenden systemen van de Amerikaanse overheid, vrezen dat hij aan de Verenigde Staten zal worden uitgeleverd.
Love omschrijft zichzelf als een "onschuldige hippie hacker" maar volgens de aanklacht wilde hij samen met drie handlangers de operaties en infrastructuur van de Amerikaanse regering verstoren. Inmiddels zijn de supporters van Love een campagne gestart om zijn uitlevering te voorkomen.
"Dit is weer hetzelfde liedje dat Amerika mensen probeert te berechten die zich niet in hun land bevinden", zegt Julia O'Dwyer. Ze voerde twee jaar strijd tegen de uitlevering van haar eigen zoon, die van copyrightschending werd verdacht. "Als iemand iets verkeerds heeft gedaan, moet hij hier worden vervolgd", aldus O'Dwyer.
De zaak kent enige overeenkomsten met die van Gary McKinnon. De Brit werd ook door de VS gezocht wegens het inbreken op allerlei systemen. Na een langdurig juridisch gevecht van 10 jaar besloot Groot-Brittannië hem niet uit te leveren.
"Het zijn alleen jonge nerds in hun slaapkamer; het zijn geen moordenaars, ze verkopen geen geheimen, ze zoeken alleen naar informatie. Uitlevering is alleen voor terroristen bedoeld, niet voor een paar jonge Britse nerds", laat Janis Sharp weten, de moeder van McKinnon. Love hangt in de Verenigde Staten een maximale gevangenisstraf van 10 jaar boven het hoofd.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.