De impact van cyberhacktivisme is een potentiële dreiging voor de nationale veiligheid, aldus het Kabinet. Om potentiële risico's voor de nationale veiligheid zo vroeg mogelijk te signaleren en aan te pakken, en zo maatschappelijke ontwrichting te voorkomen, ontwikkelde het Kabinet vier scenario's.
Deze vier scenario's zijn een aanvulling op eerder uitgewerkte scenario's. Het gaat om de risico's van acties door gewelddadige eenlingen, het risico op grootschalige onlusten, de problematiek van de wapenbeheersing door falende staten en de impact van cyberhacktivisme. Dat staat in de voortgangsbrief Nationale Veiligheid en Bevindingenrapportage Strategie Nationale Veiligheid 2012 waarmee de ministerraad op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft ingestemd.
De Strategie Nationale Veiligheid biedt inzicht in de potentiële risico's die op Nederland afkomen en de maatregelen die kunnen worden genomen om die risico's tegen te gaan. Als middel wordt hiervoor de Nationale Risicobeoordeling ingezet, waarbij risicoanalyses de grondslag vormen voor een capaciteitenanalyse. De strategie wordt sinds 2008 door het Kabinet gehanteerd.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.