image

Universiteiten gaan samen met NSA studenten klaarstomen

dinsdag 12 november 2013, 10:31 door Redactie, 1 reacties

Amerikaanse universiteiten gaan samen met de inlichtingendienst NSA en het Ministerie van Homeland Security (DHS) studenten klaarstomen die zich met de bescherming van de nationale infrastructuur moeten gaan bezighouden. Bijna 200 universiteiten zijn hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan.

De samenwerking is nodig om aan de groeiende vraag te voldoen. Zo wordt er onder andere naar programma's gezocht die studenten moeten interesseren om zich met de beveiliging van de nationale informatie-infrastructuur bezig te houden. "Het is algemeen bekend dat er nog niet in deze behoefte wordt voorzien en universiteiten zijn een prima vehikel zijn om dit gat te overbruggen", aldus Steven Weber van de Drexel University.

Vaardigheden

Voordat universiteiten geschikte kandidaten kunnen afleveren moeten ze wel aan verschillende eisen van de NSA en DHS voldoen. Dit moet ervoor zorgen dat studenten over voldoende vaardigheden beschikken om zich met netwerkbeveiliging en andere onderwerpen bezig te houden.

De vereisten zijn in 10 secties onderverdeeld en beoordelen het cybersecurityprogramma van universiteiten op gebieden zoals academische content, het aantal faculteiten dat les in cybersecurity geeft en studenten die zich met cyberonderzoek bezighouden. Universiteiten moeten ook lessen aanbieden in de programmeertaal C, netwerken, wiskunde en cyberverdediging.

Reacties (1)
12-11-2013, 10:52 door Anoniem
Leuk!, direct maar doen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.