Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Hoe kan iemand mijn pc opsporen op internet?

25-06-2012, 14:15 door Anoniem, 3 reacties
Ik heb een vraagje: hoe kan iemand mijn pc opsporen op het internet? Stel:ik wordt belaagd door een hacker,of meer hackers.Ik herinstalleer mijn windows pc,en ik verander van internetprovider om zodoende andere modem,router en ip-adres te verkrijgen.Kan de hacker mij dan nog opsporen via mijn mac-adres en zo ja,hoe doet ie dat dan?
Reacties (3)
25-06-2012, 16:25 door SirDice
Kan de hacker mij dan nog opsporen via mijn mac-adres en zo ja,hoe doet ie dat dan?
Nee, dat kan niet.
25-06-2012, 17:33 door Anoniem
Tenzij dit beestje je te pakken heeft : een bios-rootkit.
http://www.security.nl/artikel/41855/1/Onderzoekers_ontdekken_nieuwe_BIOS-rootkit.html
25-06-2012, 17:56 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb een vraagje: hoe kan iemand mijn pc opsporen op het internet? Stel:ik wordt belaagd door een hacker,of meer hackers.Ik herinstalleer mijn windows pc,en ik verander van internetprovider om zodoende andere modem,router en ip-adres te verkrijgen.Kan de hacker mij dan nog opsporen via mijn mac-adres en zo ja,hoe doet ie dat dan?

Dat kan niet, en al helemaal niet via mac adres.
Jij bent voor (bijna) niemand interessant, dus je hoeft echt niet te denken dat iemand moeilijke dingen "op heel internet" doet om JOU te vinden.
De automatische infecties proberen ook niet jou te vinden, maar gewoon elke PC die werkt. En dat kan best de jouwe zijn, en als je klungelt kan het drie keer achterelkaar de jouwe zijn. Nog steeds niks persoonlijks.

Echter, voor iemand in je nogal nabije omgeving is het natuurlijk simpeler te raden. Als je uit een kleine hyve/facebook/gameclan of whatever gegooid bent en even later komt een ander IP met geupdate browser die weer bij dat clubje wil, tsja, wie zou dat nou zijn.
"Kan iemand met een satelliet mijn fiets herkennen" . Nou, als je 'm elke week bij dezelfde kroeg neerzet hebben je maten de link snel gelegd, ook al heb 'm overgespoten .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.