Amerikaanse telecomproviders zijn niet van plan om smartphones van een 'killswitch' te voorzien om gestolen of verloren smartphones onklaar te maken. Samsung had een voorstel gedaan om de telefoons standaard van de LoJac anti-diefstalsoftware te voorzien, maar de providers vinden dit niet de oplossing.
Ze zijn bang dat kwaadwillenden op die manier de telefoon van iemand anders kunnen uitschakelen. Diefstal van smartphones is een groot probleem in de Verenigde Staten aan het worden. Bijna 1 op de 3 overvallen heeft met een gestolen telefoon te maken. De schade voor Amerikaanse consumenten bedroeg vorig jaar meer dan 30 miljard dollar.
Samsung liet George Gascon, de officier van justitie van San Francisco, weten dat de telecomproviders de killswitch weigerden. De fabrikant had de software op een aantal smartphones vooraf geïnstalleerd, maar de providers eisten dat die verwijderd werd.
Gascon is woedend dat de telecombedrijven een technologische oplossing weigeren zodat ze hun klanten kunnen blijven "uitkleden" door miljarden in verzekeringsgeld op te blijven strijken. "Ik ben boos... Dit is een technologische oplossing die in potentie het slachtofferschap van hun klanten kan stoppen."
Volgens de vereniging van wireless providers brengt een killswitch allerlei risico's met zich mee, zoals "hackers" die niet alleen de telefoons van individuen kunnen uitschakelen, maar ook de toestellen die door entiteiten als het Ministerie van Justitie, Homeland Security en opsporingsdiensten worden gebruikt.
"Hoe gebruik je een killswitch op een veilige manier zonder door een derde partij gecompromitteerd te raken en kwetsbaar voor hacking te zijn", aldus een adviseur van een Britse organisatie van wireless providers.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.