image

Wachtwoordkraker John the Ripper ondersteunt videokaarten

zaterdag 30 juni 2012, 16:34 door Redactie, 0 reacties

Er is een nieuwe update voor de populaire wachtwoordkraker John the Ripper verschenen, waardoor het programma eindelijk de rekenkracht van moderne videokaarten kan gebruiken. John the Ripper is een gratis programma dat op vijftien verschillende platformen draait. Het bevat verschillende kraakprogramma's, kan verschillende soorten hashes automatisch detecteren en bevat een zelf aan te passen kraker.

Gisterenavond verscheen de grootste "jumbo" update in de geschiedenis van het programma. De belangrijkste toevoeging is de ondersteuning van de Graphics Processing Unit (GPU) die op moderne videokaarten aanwezig is. Dit stelt het programma in staat om veel sneller wachtwoorden te kraken dan met moderne processoren kan.

Het aanspreken van de grafische processor kan zowel via CUDA als OpenCL. OpenCL (Computing Language) en CUDA (Compute Unified Device Architecture) zijn een framework/architectuur voor het uitvoeren van parallelle berekeningen op de CPU en GPU.

Ondersteuning
John the Ripper 1.7.9-jumbo-6 ondersteunt daarnaast Mac OS X keychains, KeePass 1.x, Password Safe, ODF en Office 2007/2010, Firefox/Thunderbird master wachtwoorden, RAR -p mode, WPA-PSK, VNC en SIP C/Rs, HMAC-SHA-*, RACF, built-in SHA-crypt, LinkedIn raw SHA-1 - met OpenMP en nog meer applicaties. In totaal zijn er in versie 1.7.9-jumbo-6 meer dan 40.000 regels code toegevoegd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.