image

Google betaalde Mozilla 274 miljoen dollar in 2012

vrijdag 22 november 2013, 10:01 door Redactie, 1 reacties

Google betaalde Mozilla vorig jaar zo'n 274 miljoen dollar om de standaard zoekmachine in Firefox te zijn, zo blijkt uit de financiële jaarcijfers van 2012 die Mozilla heeft gepresenteerd. De totale omzet van Mozilla bedroeg 311 miljoen dollar. Een stijging van 90% ten opzichte van 2011.

Zoekmachines zijn nog altijd de voornaamste bron van inkomsten voor Mozilla. Het geld dat onder andere Google, Microsoft, Bing, Yandex en Yahoo betaalden om Firefoxgebruikers hun zoekmachine te laten gebruiken was goed voor 98% van de inkomsten. In 2011 sloot Mozilla een driejarige overeenkomst met Google voor bijna een miljard dollar. Het contract loopt tot en met november 2014 en bepaalt dat Google de standaard zoekmachine in Firefox is.

Toekomst

Wat betreft de toekomst wil Mozilla geen voorspellingen doen. Het gebruik van de desktopbrowser laat volgens meetbureaus Net Applications en StatCounter al geruime tijd geen groei meer zien en is zelfs iets aan het afnemen. Daarnaast verloopt de lancering van Firefox OS moeizaam. Het mobiele besturingssysteem dat voor goedkope toestellen wordt gebruikt moet gebruikers in opkomende landen een volwaardig maar betaalbare smartphone bieden, maar wil nog niet echt aanslaan.

Reacties (1)
25-11-2013, 13:21 door Anoniem
Daarom is bij mijn Firefox browser de standaard zoekmachine DuckDuckGo en twee add-ons hiervan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.