image

NSA-directeur bood ontslag aan na onthullingen Snowden

maandag 25 november 2013, 10:47 door Redactie, 1 reacties

NSA-directeur Keith Alexander heeft kort na de eerste onthullingen door klokkenluider Edward Snowden zijn ontslag aangeboden, zo laat een Amerikaanse functionaris tegenover de Wall Street Journal weten. Het ontslag werd echter door de Obama-administratie geweigerd.

Snowden was als systeembeheerder bij de NSA gedetacheerd en wist een groot aantal documenten mee te nemen, die hij vervolgens aan de pers doorspeelde. Daaruit bleek dat de Amerikaanse inlichtingendienst via allerlei spionageprogramma's het telefoonverkeer en internetverkeer monitort.

Toen de eerste onthullingen van Snowden begonnen werd er door een aantal topambtenaren aan Alexander getwijfeld. Die waren echter ook van mening dat het ontslaan van de NSA-directeur de problemen niet zou oplossen en een overwinning voor Snowden zou betekenen. Toch zal Alexander de NSA begin volgend jaar gaan verlaten, zo werd vorige maand bekend. Het is nog niet bekend wie hem gaat opvolgen.

Reacties (1)
07-12-2013, 01:27 door Anoniem
"De Obama-administratie". Een bekende foutieve vertaling (in dit verband) van het Engelse woord administration. De juiste vertaling van The Obama Administration luidt: de regering Obama.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.