image

"Anonymous duwt web naar digitale burgeroorlog"

donderdag 5 juli 2012, 17:20 door Redactie, 17 reacties

Als hacktivisten zoals Anonymous toestaan dat iedereen in hun naam aanvallen kan uitvoeren, is het mogelijk dat er op internet een digitale burgeroorlog zal plaatsvinden. Daarvoor waarschuwt McAfee in een nieuw rapport genaamd "Hacktivism: Cyberspace has become the new medium for political voices." Volgens auteur Francois Paget liften overheden en criminelen mee op de naam van hacktivisten. "Als hacktivisten zich niet focussen en iedereen blijven accepteren die zich aansluit om in hun naam acties uit te voeren, kunnen we op de rand van een digitale burgeroorlog staan."

Paget stelt dat de gehele hacktivistische beweging door een groeiende criminele inbreng uit elkaar kan vallen, alsmede door overheden die bang zijn dat hun economische activiteiten en kritieke infrastructuur risico lopen, nu deze systemen steeds afhankelijker van het internet zijn. Als Anonymous echter weet op te groeien en bijvoorbeeld banden met politieke partijen aangaat, zoals de Piratenpartij-beweging, kan het een plek in de maatschappij krijgen, aldus Paget.

DDoS-aanvallen
De tweede generatie van Anonymous maakt zich inmiddels hard voor het legaliseren van DDoS-aanvallen. Voor deze nieuwe groep hacktivisten staat het platleggen van websites gelijk aan een demonstratie of 'sit-in' waarbij de ingang van een gebouw wordt geblokkeerd. "Zoals sommige mensen een vergunning voor een demonstratie aanvragen, denkt de tweede generatie van Anonymous aan het opgeven van specifieke data, doelwitten en tijdsduur van een DDoS-blokkade", merkt de onderzoeker op.

Reacties (17)
05-07-2012, 17:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-07-2012, 18:07 door Anoniem
Schijnbaar wel,Unbalanced. Idd lijkt de enige manier om dit te voorkomen opheffing vd anonimiteit.Maar zelfs dan nog zullen ze (de VS) blijven proberen om anderen (Anonymous,LulzSec,etc) de schuld ervan te geven.Mede dankzij Flame en dergelijke technisch hoogstaande technologieen weten de VS allang wie jij en ik, en de rest van ons aktief op het internet zijn.Anonimiteit bestaat in feite al niet meer.Zie ook het Flame-malware.En voor degenen wie denken dat NLse autoriteiten en de rest vd EU NIET betrokken zijn bij het Stuxnet en het FLAME-virus ,ik zal jullie uit de droom helpen,het betreft hier gewoon de voortzetting van het befaamde/beruchte ECHOLON.Hoe knap Flame ook is de Amerikanen en de Israelis zouden dit nooit hebben kunnen doen zonder medewerking van de EU-landen en mijn vermoeden is dat wellicht ook Microsoft en div. bekende antivirusboeren erbij betrokken zijn,al was t maar dat er spionnen/agents in hun bedrijven zijn geinfiltreerd.
05-07-2012, 18:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-07-2012, 21:27 door Anoniem
Wat is daar mis mee?
05-07-2012, 22:21 door Anoniem
"Als hacktivisten zoals Anonymous toestaan dat iedereen in hun naam aanvallen kan uitvoeren," <-- of je dit kan tegenhouden vindt dit een artikel van we gooien een paar keer het woord Anonymous op en we hebben de aandacht waar we zo op geilen.
05-07-2012, 23:37 door Anoniem
[admin] Bedankt! [/admin]

Paget heeft wel eens betere uitspraken gedaan.
06-07-2012, 02:20 door Anoniem
Anonywie? Anonymous bestaat niet, het is een naam waar ieder die een beetje aandacht tekort krijgt zich achter probeert te verschuilen. Zonder de naam anonymous zouden ze pas echt anoniem zijn en keihard genegeerd worden. We are anonyous we are attention whores.
06-07-2012, 08:01 door Anoniem
Is wel zo gemakkelijk voor de overheid dat Anonymous of andere hackers zich laten registreren in een collectief met een duidelijke structuur. Dan kunnen ze de personen ad random oppakken en vastzetten zonder bewijs of eerlijk proces.
06-07-2012, 10:23 door Anoniem
was het hele idee van anonymous niet dat er geen organisatie aan hing ofzo?
06-07-2012, 10:59 door yobi
Zelf heb ik niet zo'n hoge pet op van Anonymous. Ik vind het een terroristische organisatie met willekeurige doelen. Het lijkt me beter om openbaar politiek te bedrijven.

Veel van hun leden kunnen niet meer dan een DOS (DDOS) scriptje draaien. Natuurlijk al heel vervelend. Vreemd, dat de Nederlandse site met de oude Wordpress 3.2.1 is gebouwd.
06-07-2012, 13:30 door Anoniem
Door yobi: Zelf heb ik niet zo'n hoge pet op van Anonymous. Ik vind het een terroristische organisatie met willekeurige doelen. Het lijkt me beter om openbaar politiek te bedrijven.

Veel van hun leden kunnen niet meer dan een DOS (DDOS) scriptje draaien. Natuurlijk al heel vervelend. Vreemd, dat de Nederlandse site met de oude Wordpress 3.2.1 is gebouwd.
Ja hoor zet ze gelijk op de lijst naast Al Qaida jammer dat bin laden "dood" is want heb je de memo niet gekregen dat Anonymous de vliegtuigen bestuurde via het interwebzzzzz

Anonymous is niet alleen scripty kids
06-07-2012, 20:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-07-2012, 15:09 door Anoniem
"Als hacktivisten zoals Anonymous toestaan dat iedereen in hun naam aanvallen kan uitvoeren" aldus Francois Paget...

Is dat niet een beetje het hele idee er achter ???
En... "Toestaan" ??? Vooral dat.., snap ik het nu niet meer?

Maar om verder inhoudelijk te reageren, het gaat hier toch om een "democratische" beweging? Er roept iemand op om een DDoS tooltje binnen te halen (3 dagen later al malware-versies beschikbaar, maar dat is nu even niet héél relevant) om vervolgens PayPal (ik noem maar een voorbeeld) plat te leggen vanwege het blokkeren van Wiki-Leaks.

Als maar 10 mensen denken, "JA! dat doen we" gebeurt er niets, pas als duizenden mensen mee gaan doen gebeurt er iets... Revolutie, niet burger-oorlog. Verkiezingen / Democratie, niet terrorisme.
Is vooruitgang ooit soepel verlopen?

Maar ik gok zo maar, dat McKloffie mikt op de nog-net-niet-gepensioneerde IT-vrezer tegenwoordig, meer kan ik er echt niet van maken, beetje jammer die bangmakerij. :[
08-07-2012, 18:48 door Anoniem
En dan durf je zelf nog te vermelden dat Anonymous niet bestaat, terwijl velen hier berichtjes geven als anoniem, ben je ook op hun manier bezig, dat is Anonymous, dat je berichten en texten schijft zonder daadwerlijke opgaaf van naam en persoon.
Anonymous staat voor ons allen die als anoniem op internet hun gal uitspugen en evt proberen andere mensen voor het gevaar willen behoeden en of te informeren over wat onze achterdeur politiek mee bezig is.
Het is mede aan Anonymous en ook vele anderen, dus niet allen Anonymous die dit hebben geregeld door demonstraties te voeren tegen de ACTA wet, en die is er uiteindelijk niet gekomen.
Ik wil wel even vermelden dat ik de DDOS aanvallen niet goedkeur, dat is een verkeerde manier van je woord verspreiden, en hebben juist door dit soort acties de ACTA wet tot stand gebracht.

wat is ACTA lees hier verder.
http://www.youtube.com/watch?v=gd88oBuOgRo&feature=related

ook ik ben Anonymous-anoniem omdat ik niet als klokken luider berecht wil worden.
09-07-2012, 19:12 door Anoniem
Veel piraten zijn ook hacktivist. Dit wil niet zeggen dat de Piratenpartij de politieke tak van Anonymous is.

Daarnaast, Anonymous is een beweging, een idee. Anonymous is GEEN groep. Niemand kan toestaan of verbieden om aanvallen uit naam van Anonymous uit te voeren.

Dit artikel is een aanval op Anonymous EN de Piratenpartijen. Dat wil zeggen dat ze een groot genoeg effect hebben.
10-07-2012, 21:59 door Ler0y JenKins
Wie is Anonymous nou eigenlijk?

Een tijdje geleden vond ik een bericht op Youtube, gericht aan Anonymous.

http://www.youtube.com/watch?v=HhQ04aV1ZK4

Ik begin toch te twijfelen aan Anonymous, of ze wel het goede doen.
Dit persoon komt met keiharde bewijzen en feiten, dat zet mij toch aan het denken...
05-08-2012, 20:49 door Anoniem
Door rookie: Het is weer komkommertijd en daar is de media weer met Anonymous...
Nee, het is weer schoolvakantie, daar is Anonymous weer...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.