image

Man die e-mails vrouw las zelf ook bespioneerd

zondag 15 juli 2012, 14:02 door Redactie, 4 reacties

Een 33-jarige Amerikaanse man die de e-mail van zijn vrouw las hoeft hiervoor niet meer voor de rechter te verschijnen nu duidelijk is geworden dat zijn vrouw hetzelfde deed. De zaak van Leon Walker speelt sinds 2010. De man logde in op het Gmail-account van zijn vrouw Clara, die twee keer eerder was getrouwd, en ontdekte dat zij met haar tweede man vreemdging. Die man was eerder al een keer gearresteerd wegens het slaan van Clara voor de ogen van het zoontje van haar eerste man.

Walker gaf de e-mails aan de vader van de jongen en liet weten dat hij zich zorgen over de veiligheid van het kind maakte. Toen Clara Walker ontdekte dat haar e-mails waren gelezen en doorgegeven stapte ze naar de politie. Leon Walker beweerde dat het om een gedeelde computer in het huishouden ging, maar de vrouw hield vol dat het haar eigen computer was. De twee besloten vanwege het incident in 2010 uit elkaar te gaan.

Database
Deze week werd duidelijk dat Clara Walker in 2009 de sms-berichten van haar man had gelezen toen de twee nog getrouwd waren. Daarop besloot de openbare aanklager de aanklacht te laten vallen.

Toch zal Leon Walker volgende week alsnog voor de rechter moeten verschijnen op verdenking van het proberen toegang te verkrijgen tot een vertrouwelijke politiedatabase, wat een misdrijf is.

Volgens Walker wilde hij zich alleen voorbereiden op de e-mailzaak en had hij een ambtenaar gevraagd hoe de database te benaderen was, om te zien of iemand anders in het gebied wegens het lezen van de e-mail van een partner was aangeklaagd. Uiteindelijk bleek dat hij de eerste te zijn die hiervoor terecht moest staan.

Reacties (4)
15-07-2012, 22:44 door Anoniem
Kraken van Gmail is kinderspel. Zeker als je de controlevraag weet van degene die je gaat kraken.
16-07-2012, 09:56 door Anoniem
Een controlevraag raden noem jij kraken van Gmail?
16-07-2012, 15:52 door Anoniem
Die controlevragen zijn vaak makkelijk te raden door bekenden/familie.
Vragen zoals: wat is de naam van je moeder, wat is de naam je hond, de geboortedatum van je vader, je lievelingskleur enzovoorts. Vaak kan je er zelf opkomen, of ff googlen en anders is het wel te vinden op diegene zijn haar facebook pagina.
20-07-2012, 00:52 door Anoniem
http://www.imdb.com/title/tt0098621/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.