image

Microsoft adviseert virusscanner voor Android

woensdag 18 juli 2012, 12:23 door Redactie, 4 reacties

Microsoft waarschuwt gebruikers van een Android-toestel om voorzichtig te zijn met de apps die ze downloaden en een virusscanner te gebruiken. Vorige week werd een valse Skype-app ontdekt die een Trojaans paard bleek te zijn. De malware werd op alternatieve marktplaatsen aangeboden, die geheel identiek aan officiële marktplaatsen waren. Volgens Microsoft proberen criminelen door het klonen van legitieme websites gebruikers te misleiden. Op één valse website werden meer dan 50 valse apps ontdekt.

Virusscanner
Zodra gebruikers de valse apps installeerden, werden meerdere sms-berichten naar dure telefoonnummers gestuurd. Naast Skype zouden de criminelen ook andere programma's zoals Adobe Flash Player en Opera Mini imiteren. "Net zoals met andere waardevolle eigendommen, moeten mobiele gebruikers de juiste voorzorgs- en beveiligingsmaatregelen nemen", zegt Methusela Cebrian Ferrer.

Microsoft adviseert gebruikers om alleen van legitieme en betrouwbare bronnen apps te downloaden en een virusscanner te installeren. In het geval de apps via de pc worden gedownload is het verstandig om ze ook daar te scannen, merkt Ferrer op.

Reacties (4)
18-07-2012, 12:31 door Anoniem
Is allemaal beetje WC-eend verhaal. Zouden ze die straks ook voor Windows Phone gaan aanraden? :)
18-07-2012, 12:39 door Security Scene Team
uuuuh... DUUUHHHH !!!

das t enige wat bij me op kwam. maarja, 't blijft microschoften.
Microsoft lijkt een beetje achter te lopen.
18-07-2012, 14:19 door Anoniem
Je kan zeggen wat je wilt, en voor ons is het heel erg logisch allemaal.
Maar ondertussen zijn er wel veel nono's die erin trappen.... Alles wat gratis is en interessant klinkt wordt geinstalleerd vanaf welke bron dan ook.
18-07-2012, 16:49 door Anoniem
Typisch M$$$$$$$.
Zogenaamd goed advies geven en voor de oplettende lezer een sneer uitdelen naar een OS waar ze zelf erg jaloers op zijn. Onwillekeurig moet ik denken aan kartmen uit Southpark.
Ik zou een wat meer volwassen houding van een dergelijk groot bedrijf verwachten.
Mja. M$$$$ vraagt ook licentiekosten voor Android...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.